Studerende bliver boende i Thisted

En ny opgørelse viser, at 85 procent af dem, der uddanner sig i kommunen, bliver boende.

I Thisted har de fundet opskriften på at fastholde unge efter endt uddannelse.

En ny opgørelse viser, at hele 85 procent af de studerende fra professionshøjskolen i Thisted stadig bor inden for kommunegrænsen et år efter de er færdige på skolen. Til sammenligning gør det sig gældende for 66 procent i Viborg og 53 procent i Herning

Praktikpladserne betyder meget

En del af den statistik er Kristian Langballe. Han er uddannet finansøkonom fra UCN i Thisted og er nu ansat hos en lokal virksomhed. Han mener, at årsagen blandt andet skal findes i den gode mulighed for at finde praktikpladser

- Jeg gik på en stor årgang finansøkonomer, men vi lykkedes alle med at finde en praktikplads. Så på den måde er virksomhederne meget interesserede i at få os ind, og det giver jo nogle gode kontakter, når man skal finde et job, siger Kristian Langballe.

På skolen oplever man, at virksomhederne ligefrem står på venteliste for at få fat på studerende til at udfylde praktikpladser.

quote Alle er selvfølgelig velkomne her i kommunen, men især de unge mennesker vil vi gerne have til at blive boende.

Søren Zohnesen, byrådsmedlem, Thisted Kommune

- Vi gør det fra skolens side, at vi sender sådan nogle små reklamekort ud til alle de lokale virksomheder, så de er klar over, hvornår de studerende skal søge praktikplads, forklarer Ulla Hauge Thostrup, der er studievejleder hos UCN Thisted.

At så høj en procentdel af de studerende vælger at blive boende i området glæder man sig også over hos Thisted Kommune.

- Alle er selvfølgelig velkomne her i kommunen, men især de unge mennesker vil vi gerne have til at blive boende, fordi de har et langt arbejdsliv foran sig og også skal stifte familie, siger formand for kommunens børn- og ungeudvalg, Søren Zohnesen (V).


Seneste nyt

fra Nordjylland