Surfermekka i Thy mangler boliger

Boliger er en mangelvare i Klitmøller, og derfor vil Thisted Kommune lave en analyse af behovet for bosætning i området.

Surferbyen Klitmøller er blevet en magnet for tilflyttere, men der er langt fra boliger nok til alle, der ønsker at flytte til den attraktive miljø ved havet.

De få huse, der bliver sat til salg, ryger i løbet af ganske få dage, og det skaber en nærmest desperat mangel på såvel eje- som lejeboliger. Noget, som områdets ejendomsmæglere ved alt om.

Se indslaget her

- Vi har solgt otte boliger og fem byggegrund alene i år. Men der er slet ikke udbud nok i forhold til den efterspørgsel, der er i Klitmøller, fortæller ejendomsmægler Alice Mandøe fra Nybolig i Thisted.

Lige nu er en håndfuld boliger til salg i surferbyen Cold Hawaii. Et par af dem koster over fem millioner kroner, og ikke alle kan købe hus i den prisklasse. Især ikke når tilflytterne er børnefamilier.

- De unge børnefamilier, som relaterer til surfermiljøet, har måske boet heroppe i flere år. Måske har de boet i sommerhus gennem længere tid og finder ud af, de gerne vil være her permanent, siger Alice Mandøe fra Nybolig.

Thisted Kommune er klar over, at der skal gøres noget akut ved boligmanglen i Klitmøller. Det siger borgmester Lene Kjeldgaard Jensen.

- Vi har besluttet, at vi inden sommerferien skal have et overblik over vores udbygnings- og bosætningsmuligheder i Klitmøller. Vi har samtidig bedt om en behovsanalyse, så vi kan få et billede af den samlede efterspørgsel i området, fortæller borgmesteren.

Kontorfællesskabet CoWork i Klitmøller tilbyder både kontor- og sovepladser til interesserede, der ønsker at prøve livet i byen. Men alt er revet væk, fortæller Rasmus Johnsen.

- Vi har ovenikøbet en lille venteliste, hvilket i høj grad illustrerer problemet med manglen på boliger. Specielt lejeboliger kunne vi godt bruge flere af, siger Rasmus Johnsen.

Han mener at kommunen og området skal slå til nu og få sat gang i opførelsen af boliger i Klitmøller.

- Thy er inde i en stime nu, og Klitmøller forbindelse i høj grad med noget positivt. Derfor kan man ikke vente, mener Rasmus Johnsen.  


Seneste nyt

fra Nordjylland