Cold Hawaii Surf- & Film Festival: Svensk animationsfilm vandt

Festivalen i Klitmøller skifter fokus og bliver fra og med næste år en international festival.

Det blev filmen “Mitt Riktiga Liv”, produceret af svenske Andrea Rossvall, der løb med hovedprisen ved dette års Cold Hawaii Surf- & Film Festival, der sluttede lørdag aften i et udsolgt Kassehuset i Klitmøller. Filmen er en animationsfilm, og den vandt hovedprisen for sit filmtekniske niveau og filmiske høje niveau.

Filmfestivalen skifter kurs

I fem år har festivalen udelukkende beskæftiget sig med surf-film produceret i Skandinavien, men nu skifter Cold Hawaii Surf- & Film Festival kurs, så der fremover også bliver åbnet op for internationale bidrag til festivalen.

- Vi har gennem de senere år fået flere henvendelser fra flere lande udenfor Norden om, at man gerne vil have mulighed for at deltage i festivalen. Derfor har vi besluttet at tage skridtet fra at være en Skandinavisk filmfestival til at være en international filmfestival for surf-film fra næste år, siger Alicja Cupial, der står bag festivalen.

Forsmag på international deltagelse

Ved galla-aftenen i Klitmøller fik deltagerne en lille forsmag på, hvad det så er for en type internationale film, der fremover har mulighed for at blive en del af festivalen. Her viste man fire internationale film fra England, Danmark, Norge og Tyskland, der ikke - som reglerne er nu - er filmet i Skandinavien men andre steder i verden.

- Publikum tog rigtigt godt imod ændringerne til næste år, og derfor ser vi også frem til, at endnu flere film deltager i filmfestivalen, siger Alicja Cupial.

Tolv film fra hele Skandinavien blev indsendt til årets festival, hvoraf tre nåede finalen, der altså blev vundet af svenske Andrea Rossvall. Cold Hawaii Surf- & Film Festival afvikles næste år første weekend i maj.


Seneste nyt

fra Nordjylland