Thisted Bryghus vinder prisen for årets ølnyhed

Blandt mere end 1000 nyheder har en øl fra Thisted Bryghus vundet prisen for årets ølnyhed 2016.

Successen fortsætter for Thisted Bryghus. Blandt mere end 1000 nyheder på det danske marked for specialøl, har øllen Jack & Beer fra Thisted Bryghus vundet prisen for årets ølnyhed 2016.

Prisen blev overrakt ved Danske Ølentusiasters Generalforsamling i Odense lørdag eftermiddag.

- Det er et kæmpe skulderklap til bryggeriet og vores ønske om at udvikle nye specialøl til danskerne, siger Aage Svenningsen, bryggeridirektør ved Thisted Bryghus.

Bryghuset havde to øl med i finalen: Madagascar i kategorien øl med en alkoholprocent på mellem 4,1-7%, og Jack & Beer i kategorien med alkoholprocenter på over 7,1%. Her blev Jack & Beer, der holder en alkoholprocent på 8%, altså den samlede vinder.

- Grundopskriften til Jack & Beer er den velkendte Stenøl, som vi har tilsat ægte amerikansk Bourbon Whiskey, og langtidslagret i de kolde kældre på spåner af whiskytønder og med endnu flere karamelliserede lavasten. Den raffinerede karamelsmag fra lavastenene sammen med Taninerne og Vaniljesmagen fra amerikanske whiskytønder, giver helt nye dimensioner til denne klassiker, fortæller brygmester Antoni Madsen, der står bag vinderøllen.

Det er første gang, Thisted Bryghus vinder prisen for årets ølnyhed. I 2015 og igen i 2016 blev bryghuset valgt til Årets Bryggeri.

Sidste år satte bryghuset omsætningsrekord blandt andet på grund af en masse nye øl. I 2016 rundede salget 43,1 mio. kroner, hvilket er 4,6 mio. kroner mere end året før.

Ved generalforsamlingen blev Danske Ølentusiasters lokalafdeling i Thisted også kåret som årets Årets Lokalafdeling 2016.


Seneste nyt

fra Nordjylland