Udkants-iværksættere fik besøg af minister: - Det er så vigtigt

En nyt iværksætterhus i Thisted fik i dag besøg af Forsknings- og Uddannelsesminister Tommy Ahlers, der roser initiativet.

Man kan sagtens drive virksomhed uden for de større byer. Det mener i hvert fald Martin Kjølhede, som har smidt penge i et nyt iværksætterhus i Thisted. Et projekt, der i dag fik opmærksomhed fra højeste sted med et besøg af Forsknings- og Uddannelsesminister Tommy Ahlers (V).

- Hvis vi ikke gør det, som I gør her. Hvis der ikke er nok, som tør gøre det - jamen, så fungerer fødekæden ikke i Danmark, lød det fra ministeren efter han havde klippet snoren til det nye iværksætterhus. 

Det nye hus rummer indtil videre to iværksættervirksomheder. Opmatic, som laver styring til industrimaskiner og Servisto, som har opfundet en transportabel reklameskærm. Manden som har givet begge virksomheder luft under vingerne hedder Martin Kjølhede.

- Jeg synes, det er vigtigt, at vi også i det lokale erhvervsliv støtter nye virksomheder, og så synes jeg muligheden er for at skabe nogle virksomheder, der kan gå fra iværksætteri til vækstvirksomheder. Det kunne været spændende, lyder det fra bestyrelsesformanden i NetIP.

Et skulderklap til iværksætterne

Både talen og besøget i sig selv er et klap på skulderen til de unge iværksættere.

- Det er jo ikke så tit, at der kommer en minister på de her kanter, så det er jo også med til at slå fast, at vi kan noget her i Thy, lyder det fra Toke Pihl, der er direktør i Servisto. Iværksætterne i Opmatic er enige og vil gerne gøre op med fordommene om Udkantsdanmark.

- Det kan man måske godt møde nogle gange - at hvorfor der? Der kommer vel ikke noget nyt. Men det gør der, og det synes vi jo selv, vi er lidt af et bevis på, siger Andreas Hedegaard, der sammen med Sune Pihl er direktører i Opmatic.

Også for Martin Kjølhede er ministerbesøget en mulighed for at få opmærksomhed på et hjørne af Danmark, der nogle gange godt kan blive glemt.

- Jeg synes da, det er interessant, at vi i Thisted og i Vestjylland i det hele taget har den her type virksomheder og har virksomheder, der vokser og er i vækst. Det synes jeg også er vigtigt at vise for landspolitikerne, siger han. 

Efter en rundvisning og en snak med iværksætterne har Tommy Ahlers fået et indblik i, hvad de to virksomheder har at byde på.

- Hvis de her to virksomheder, vi har været med til at åbne lokaler til i dag, hvis de lykkes med det her, så skaber det 10-20-30-40 arbejdspladser, der bliver skabt lokalt her. Og det er det, der er så vigtigt, at vi får det gjort, fastslår han.

 

Seneste nyt

fra Nordjylland