Veteraner får ny café: - Her kan de få frirum

Lørdag får veteraner i Thy deres første nye klublokaler, hvor de kan dele erfaringer i selskab med andre i samme situation

- Det skal være et frirum, hvor de kan have mulighed for at være sammen uden at være bange for, hvad omverden tænker.

Sådan siger Sten Lauridsen, der er daglig leder af Thy Veteranernes nye klublokaler i Vestervig, som åbner senere i dag, lørdag.

Lokalerne skal blandt andet fungere som en café for veteranerne, hvor de kan være sammen og tale frit.

- Det er en lille procentdel, der har det dårligt, men derfor kan de stadig have brug for et sted, som er deres. Vi håber, at vi med tiden også kan få de veteraner, som har det dårligt, med, fortæller han.

Billeder fra den helt nye café.
Billeder fra den helt nye café.

Veteraner bag

Lokalerne er finansieret af Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen.

En arbejdsgruppe på seks lokale krigsveteraner står sammen med en deltidskoordinator i spidsen for aktiviteterne i mødestedet, der er en del af Aktivitetscenter Vestervig-Agger.

Udover en café hver anden uge - den første finder allerede sted den 28. september - så vil de også arrangere familiedage for veteraner fra hele landet to eller tre gange om året, og så vil de på halvårlig basis give én veteran mulighed for at invitere hele det hold, som vedkommende har været udsendt med på weekend.

- De har helt sikkert nogle oplevelser med deres hold og ting, som de gerne vil snakke igennem i uformelle omgivelser. Det er en hel weekend, som vi arrangerer med overnatning og aktiviteter, siger Sten Lauridsen.

Lokalerne åbner lørdag eftermiddag klokken 14:15.

Det er her i Aktivitetscenter Vestervig-Agger, at veteranerne kommer til at holde til.
Det er her i Aktivitetscenter Vestervig-Agger, at veteranerne kommer til at holde til.

Seneste nyt

fra Nordjylland