Regeringens million-plan: Flere læger til Nordjylland

Sundhedsminister Ellen Trane Nørby har afsat 617 millioner til at styrke de danske lægehuse. Positivt, lyder det fra Region Nordjylland.

At der mangler praktiserende læger i Nordjylland er efterhånden ikke nogen hemmelighed.

- Har man brug for at få en ny læge i forbindelse med flytning, så er der mange læger, der faktisk har lukket for tilgang, siger Annemette Knudsen Alstrup, der er Formand for Praktiserende Lægers Organisation i Nordjylland.

Alene i region Nordjylland har tre fjerdedele af landsdelens 165 lægehuse lige nu lukket for nye patienter. Og det er blandt andet den problemstilling, et nyt tiltag fra regeringen nu skal gøre op med.

quote - Vi har allerede taget en række initiativer for at komme lægedækningsproblematikken til livs. Men det har simpelthen ikke været tilstrækkeligt.

Ellen Trane Nørby, Sundhedsminister, Venstre

- Vi har allerede taget en række initiativer for at komme lægedækningsproblematikken til livs. Men det har simpelthen ikke været tilstrækkeligt. Det er så også derfor, vi nu med denne her samlede udviklingsplan for almen praksis både investererer penge, men også tager nogle konkrete initiativer, siger Sundhedsminister Ellen Trane Nørby (Venstre).

Nordjylland hilser pengene velkommen

Helt præcist vil regeringen bruge 617 millioner kroner på landsplan – på blandt andet at modernisere eksisterende lægepraksisser og bygge nye læge- og sundhedshuse. En god idé, lyder det i dag fra de praktiserende læger i Nordjylland.

- Der er et behov for, at vi nogle steder får nogle større, fysiske rammer og nogle flere kapaciteter, siger Annemette Knudsen Alstrup, der er Formand for Praktiserende Lægers Organisation i Nordjylland.

Hvordan millionerne skal fordeles mellem regionerne ligger endnu ikke fast, men regionsrådsformanden er ikke i tvivl om, at der er hårdt brug for penge i Nordjylland.

- Vi har nogle store udfordringer her i vores region i forhold til dækningen af praktiserende læger. Det ser vi både i forhold til aldersprofilen, men også i forhold til den kapacitet vi har i dag, siger Ulla Astman, der er formand for Region Nordjylland.

quote - Der er et behov for, at vi nogle steder får nogle større, fysiske rammer og nogle flere kapaciteter.

Annemette Knudsen Alstrup, Formand for Praktiserende Lægers Organisation i Nordjylland

Der mangler nemlig ikke blot læger, men også faciliteter til, når de kommende læger stadig er under uddannelse.

- Når man er tutorlæge, så skal man jo have en konsultation til sin uddannelseslæge. Og vi har brug for, at der kommer godt og vel dobbelt så mange uddannelseslæger igennem som der gør nu. Og det kommer simpelthen til at betyde, at vi får brug for nogle flere kvadratmeter rundt omkring, siger formanden for Praktiserende Lægers Organisation i Nordjylland.

I alt er 111 nordjyske lægeklinikker lige nu lukket for yderligere tilgang af patienter.

Det er regeringens ambition, at 70 procent af alle praktiserende læger i Danmark skal have åbent for tilgang af nye patienter i år 2030.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland