Pas på opskruede priser

Forbrugerrådet anbefaler, at man prutter om prisen på ting, der koster mere end cirka 200 kr.

TV2/Nord har de seneste dage dokumenteret, at for forskellige folk, gælder forskellige priser alt efter, hvor god man er til at forhandle. Særligt i byggemarkeder blev det tydeligt, at der er flere gældende prisgrupper.

Hos Forbrugerombudsmanden oplyser kontorchef Benedikte Havskov Hansen til TV2/Nord, at det er et krav efter markedsføringsloven, at forretninger skilter med varens pris, når de sælger til forbrugere. Derfor kan man altid kræve, at butikker skilter med en vejlede pris for en vare.

Men det skal ikke holde forbrugerne tilbage i forhold til at forsøge at få en bedre pris. Økonomichef Martin Salamon fra Forbrugerrådet, fortæller, at man er i sin gode ret til at forsøge at forhandle priserne ned. Især hvis der er tale om et køb på over et par hunderede kroner, så mener han, at man skal gøre det.

- Hvis så ikke sælgeren vil gå ned i pris, så kan man gå over til at forhandle om at få ekstra tilbehør med i handlen i stedet. Hvis man f.eks. køber en kaffemaskine, så kan man få filtre eller afkalkning med i prisen, siger Martin Salamon.


Seneste nyt

fra Nordjylland