Pas på asfaltpirater

Hver sommer bliver villakvarterne plaget af såkaldte asfaltpirater, der møder uanmeldt op og tilbyder asfalt til næsten ingen penge. De fupper kunderne og efterlader ubrugelige asfaltbelægninger, der kan koste formuer at rette op, advarer Asfaltindustrien.

- Her i Asfaltindustrien modtager vi hvert år adskillige henvendelser om asfaltpirater. Vi vil gerne advare om problemet, nu hvor sommeren, og dermed desværre også sæsonen for asfaltpirater, er på vej, siger Anders Hilbert, der er chefjurist i Asfaltindustrien.

Asfaltpiraterne, der hovedsageligt har bestået af engelsktalende hold, lever en omflakkende tilværelse, hvor de rejser rundt i landet med familie, campingvogne og maskiner. De er hele tiden på farten, hvilket gør det vanskeligt for utilfredse kunder, politi og Skat at finde dem.

- Asfaltpiraternes fremgangsmåde er at møde uanmeldt op og tilbyde private borgere og mindre virksomheder at asfaltere deres indkørsel eller parkeringsplads til næsten ingen penge, hvis de slår til med det samme. Typisk står de allerede med vognlæs af varm asfalt og en historie om, at de har noget asfalt til overs fra et arbejde i nabolaget, som man kan få udlagt med det samme til "en helt speciel pris".

I de tilfælde er asfalten blevet oversprøjtet med diesel for at gøre det muligt at lægge den ud lang tid efter, at den normalt ville være gennemhærdet. Resultatet er, at den færdige belægning aldrig hærder og derfor bliver ved med at være blød og ude af stand til at tåle blot en persons vægt. Kunden får derfor at vide, at de skal vente et døgn før de må færdes på den nye asfalt, hvilket er noget sludder, men efter et døgn er piraterne over alle bjerge, fastslår Anders Hilbert, Asfaltindustrien.

Hvis folk ikke vil betale, kan de optræde meget truende og har bl.a. invaderet folks private hjem med et helt asfaltsjak for at få dem til at betale for det ikke-aftalte ekstra arbejdet, advarer Anders Hilbert, Asfaltindustrien.


Seneste nyt

fra Nordjylland