Pas på falsk tæppesælger

Nordjyllands Politi advarer nu mod et svindelnummer. En sælger af falske tæpper har narret 27.000 kroner fra en ældre mand.

Onsdag morgen blev en 71-årig mand fra Aalborg-området ringet op af en mand, der påstod, at han arbejdede for en tæppeforhandler i byen, og at han havde et godt tilbud til den 71-årige, fordi han havde været kunde i butikken før.

Parterne aftalte at mødes, og da tæppesælgeren kom hjem til den 71-årige, medbragte han fem tæpper, som han påstod var ægte silke - og havde en værdi af 100.000 kroner. Da tæppesælgeren skulle ud af rejse allerede samme aften og bare skulle af med tæpperne, ville han sælge dem for 27.000 kroner.
Den ældre mand slog til - og hævede kontanter til tæppesælgeren i en bank.

Da den 71-åriges hustru kom hjem, så hun, at tæpperne ikke var ægte. Parret kontaktede den butik, som tæppesælgeren påstod, at han kom fra. Her kendte man ikke manden, men flere andre havde henvendt sig med lignende forespørgsler om svindel.

Nordjyllands Politi håber nu, at borgere kan hjælpe med at finde frem til den falske tæppesælger.
- Og så vil vi også gerne advare andre mod at falde for sådan et bluffnummer, siger vagtchef hos politier, Frank Liltorp.

Den falske tæppesælger beskrives som 40 til 50 år og arabisk af udseende. Han er 170 til 175 centimeter høj, kraftig af bygning og så taler han udmærket dansk. Han kørte i en bil, der ikke var dansk indregistreret, men ligesom danske biler havde den hviide nummerplader med sorte bogstaver og tal - tre af hver.

Har man oplysninger i sagen, vil Nordjyllands Politi gerne høre nærmere på telefon 1-1-4.


Seneste nyt

fra Nordjylland