Pas på tyven

Foto: Tom Kjeldgaard

Indbrudstyvene er ekstra aktive i efterårsferien, det viser tal fra Nordjyllands Politi. Mange huse står tomme og giver tyvene frit spil.

Det er frustrerende at komme hjem til et gennemrodet hus, manglende værdier og en knust rude, men ofte kan man selv være med til at gøre livet lidt mere surt for indbrudstyven.

- Typisk kan man se udefra, hvad folk har, de har værdierne til at ligge fremme. Værdierne er blevet større i hjemmene, og det gør det også mere attraktivt for indbrudstyvene, og varerne bliver også lettere at omstætte til kriminelle og sådan set også til menig mand, siger Andreas Mylund, der er sikringsrådgiver hos Nordjyllands Politi.

Der er flere indbrud i uge 42, der er nordjydernes efterårsferie, det viser statistik fra Nordjyllands Politi. De seneste tre år var der i uge 41 og 43 - altså ugerne lige før og lige efter efterårsferien i gennemsnit 63 og 61 anmeldte indbrud, mens der i uge 42 var 91 anmeldte indbrud i Nordjylland.

Selv helt enkelte foranstaltninger kan være nok til at holde tyven for døren.

- Hav lys der tænder ved bevægelse, så området bliver oplyst. Fjern værdier, så de ikke kan ses udefra. Et alarmsystem kan også være rigtig godt, fordi man så får besked, hvis der er ubudne gæster, og man kan derfor hurtigt lukke ned og sidst men ikke mindst, så er nabohjælp også en god sikring, siger Andreas Mylund.

På nabohjælp.dk kan du læse mere om hvordan du beskytter din bolig mod tyveknægte.

Flere nyheder fra TV2 Nord