Pas på, hvor du træder

Foto: Per Frank Paulsen

Det er sæson for sne og is, og det kan være en farlig affære ikke at være opmærksom på, hvor man træder. Og falder du, er det dig selv, der står med ansvaret for at bevise, at der var glat.

Ole Hejlesen smadrede for fem år siden sin hofte, da han faldt på parkeringspladsen ved McDonalds ved Nørresundby.

- Jeg har fået mén for livet, som jeg bliver mindet om hver eneste dag. Jeg vil gerne, at der bliver lagt et ansvar på Mcdonalds. Det har jeg brug for, siger han.

Han har nu fået en ny hofte. Men han mangler stadig sin erstatning.  

Hvis faldet skete, fordi grundejeren - altså Mcdonalds - ikke havde foretaget forsvarlig glatførebekæmpelse, kan restauranten gøres ansvarlig for de skader, Ole har fået.

- Det er svært. Jeg vil bare gerne have, at den her sag bliver afsluttet. For det er hårdt både psykisk og alt muligt, fortæller Ole Hejlesen.

Sammen med sin advokat forsøger Ole stadig at bevise, at det var en usaltet parkeringsplads, der d. 4. januar 2011 vendte op og ned på hans liv.  Falder du på andres grund, er det dit eget ansvar at bevise, at der var glat.

- Vi oplever hele tiden, at folk har problemer med at få erstatning, når de falder. Vi har problemer med at få bevist, hvordan de faldt, og hvem der er skyld i det, forklarer Bo Hansen, advokat hos Hjulmand og Kaptain.

Men hverken forbipasserende eller falck-reddere var opmærksomme på, om der var is på asfalten.

- Det er afgørende i sådanne sager, om man har vidner, der kan fortælle ,om der er glat eller ej. Det kan faktisk være afgørende for, om man vinder sagen, siger Bo Hansen.

Flere nyheder fra TV2 Nord