Passagerer hårdt ramt

Mange nordjyder kom for sent på job i morges, da DSB aflyste hvert andet tog.

Forvirring og frustration - men også stor tålmodighed - prægede morgenstemningen på banegården i Aalborg. Hvert andet tog var aflyst, så der kun afgik to i timen - et nordpå og et sydpå.

- Jeg skulle være på arbejde kl. otte på Hobro Sygehus, hvor jeg har en patient, men det bliver aflyst, siger en opgivende fysioterapeut Tatjana Wittorff, der må regne med at komme ca. en time for sent på arbejde.

Hun kom med afgangen 7:43. Det samme gjorde Morten Winther, der skulle møde ind som lærervikar i Skørping kl. 8.05.

- Jeg kommer nok 20 minutter for sent, men heldigvis er der en pædagog, der kan tage sig af børnene, siger han.

Han tager aflysningerne med ophøjet ro, men i toget sydpå møder vi også passagerer, der mildt sagt er godt trætte af de strejkende  DSB-håndværkere, som er skyld i de mange aflyste tog. Inger Houmann fra Hjørring stod op kl. seks for at være sikker på at komme frem til tiden.

- De skulle dæleme bankes i gang. Det var aldrig gået i det private erhvervsliv, siger hun og damper ind i stillekupeen.

I øvrigt er der mod forventning masser af tomme sæder. Mange har tilsyneladende valgt alternative løsninger. Og så kan passagererne trods alt glæde sig over, at de strejkende i løbet af morgenen valgte at gå i arbejde igen. Der går dog en uges tid, før den normale køreplan træder i kraft igen.                


Seneste nyt

fra Nordjylland