Passagererne svigtede Aalborg Lufthavn i maj

Chartertrafikken dykker sammen med indenrigstrafkken voldsomt i maj måned. Kun udenrigstrafikken voksende sammenlignet med maj sidste år.

Aalborg Lufthavn har netop opgjort passagertallene for maj. Og resultatet kan ikke leve op til den rekordmåned maj 2016 var for lufthavnen.

Både samlet og på indenrigs- og charterområdet oplevede lufthavnen tilbagegang sammenlignet med maj 2016, mens udenrigstrafikken for anden måned i streg steg.

Der var nemlig 7,2 procent flere passagerer ombord på ruterne til blandt andet Amsterdam, London og Malaga og efter mange dårlige måneder i 2016, tror lufthavnsdirektør Søren Svendsen, at man nu har knækket kurven på udenrigsområdet.

- Vi har i år et godt udvalg af populære rejsemål med mange ugentlige afgange, der giver en større fleksibilitet for de rejsende. Det gør det langt nemmere at planlægge ferien og komme afsted på f.eks. en forlænget weekend i Barcelona, Malaga, eller London, siger han.

Chartertrafikken er gået hele 17,6 procent tilbage sammenlignet med maj sidste år, og den voldsomme tilbagegang vurderer Søren Svendsen har en sammenhæng med de terrorhændelser man har set i Tyrkiet, der er et yndet chartermål.

- Tallet for chartertrafikken dækker over en forventet tilbagegang, idet sidste års uregelmæssigheder i Tyrkiet har fået flere rejseudbydere til at reducere antallet af afgange til Tyrkiet i år. De fleste har valgt først at starte op i juni/juli i stedet for maj, og enkelte har besluttet at fjerne Tyrkiet fra deres sommerprogram. Dette har påvirket chartertrafikken i første del af sommersæsonen, men flere afgange til blandt andet Malaga og Kreta og nye rejsemål som Cypern og Mytilini forventes at have en positiv betydning for den kommende sommertrafik, siger direktøren.

Indenrigstrafikken går 6,7 procent tilbage sammenlignet med maj '16, Det skyldes ifølge Aalborg Lufthavn, at både Kristi Himmelfartsdag og Store Bededag i år faldt i maj.

Samlet faldt passageretallet med 5,4 procent.


Seneste nyt

fra Nordjylland