Patient fik aflyst operation fire gange

Foto: TV2/NORD (Arkiv)

Overlæge erkender problem med udskudte operationer efter, at en patient fik aflyst sin operation fire gange.

Maj-brit Gregersen måtte vente fem smertefulde dage på at få opereret sin arm efter, at hun brækkede den. Hele fire gange blev en operation udskudt med begrundelsen om, at mere akutte patienter skulle opereres først.

- Jeg har gået i uvished om, hvornår jeg kunne blive opereret og haft utroligt mange smerter. Det har været meget frustrerende, forklarer hun.

Maj-brit blev hver dag bedt om at faste frem mod den forventede operation - og hun er derfor chokeret over sygehusets behandling.

- Jeg har ligget i 25 graders varme på en stue uden at måtte drikke vand. Jeg troede kun, det var i U-lande, man oplevede sådanne tilstande, siger hun.

Ledende overlæge på ortopædkirurgisk afdeling, Christian Pedersen, erkender nu at det er et generelt problem, at patienternes operationer bliver udskudt.

- Jeg har det skidt med, at vi ikke kan leve op til forventningerne om, hvornår en operation bliver foretaget. Det er selvfølgelig ikke godt nok. Vi skal blive bedre til at udnytte pladsen på de forskellige sygehuse.

Socialdemokratiets sundhedsordfører på Christiansborg, Flemming Møller Mortensen, mener ikke man kan undgå, at operationer bliver udskudt.

- Det vil desværre ske indimellem, for vi kan ikke dimensionere vores bemanding og vores operationer efter en spidsbelastning. Jeg synes dog, det er urimeligt, når den samme patient bliver afvist mange gange. Det svækker tilliden til systemet.

Regionsrådsformand Ulla Astman erkender også, at det ikke er godt nok.

- Det er ikke lig med den service og kvalitet, som regionen gerne vil kendes på, siger hun.

Hun opfordrer til, at ortopædkirurgien gennem god planlægning og samarbejde finder en løsning.

Flere nyheder fra TV2 Nord