Patient overfaldt ansatte: Fik hjernerystelser og kæbebrud

En psykotisk patient overfaldt 4. juni fire ansatte på psykiatrisk afdeling i Aalborg.

Fire ansatte i psykiatrien i Region Nordjylland blev sygemeldt efter et groft overfald begået af en patient 4. juni. Det skriver Fagbladet FOA.

Patienten var kort forinden blevet voldsrisikovurderet, men intet indikerede, at de ansatte skulle bekymre sig. Alligevel gik det helt galt.

- Han kommer ind på kontoret, og jeg beder ham om at trække ud, fordi han ikke må opholde sig her. Han kvitterer med at kaste varm kaffe i hovedet på mig, og derefter slår han løs på mit ansigt, siger Bente Rasmussen, der var det ene af de fire ofre, til Fagbladet FOA.

- Sammen med tre af mine kollegaer forsøger vi i flere minutter at holde patienten, men det er svært, fordi han er så psykotisk. Han fortsætter derfor med at give os knytnæveslag, mens vi forsøger at pacificere ham. Vi går med overfaldsalarmer, men min alarm virker ikke. Til slut får min kollega kaldt alarm, fortæller hun videre.

Patienten stopper, midt i tumulten, sin vold mod de ansatte.

- Jeg kan fornemme, at mine kolleger er sårede, men jeg tør ikke slippe ham af syne. Han står en armslængde fra mig og stirrer på mig, direkte i øjnene uden at sige noget. Undervejs tænker jeg, ‘nu slår han mig ihjel’ for han var så psykotisk, at vi ikke kunne holde ham på nogen måde. Hele hændelsen finder sted på vores kontor, altså et sted, hvor vi bør kunne være mest trygge, når vi går på arbejde, fortæller Bente Rasmussen.

Overfaldet i Aalborg er blot et af flere i den seneste tid, og det chokerer FOA-formand Dennis Kristensen, at de bliver ved med at finde sted.

- Jeg er rystet over, at en så voldelig episode kan finde sted i kølvandet på de mange voldssager, vi har haft på det seneste. Og jeg kan se ud fra beskrivelsen af sagen, at vi har været heldige, det ikke er gået værre. Det er helt urimeligt, at de folk, der arbejder i psykiatrien, skal leve med så store risiko for vold, siger han til Fagbladet FOA.


Seneste nyt

fra Nordjylland