Patienter ligger på sygehusgange

 Patienter ligger på sygehusgange

Sygeplejerskerne må løbe stærkere og stærkere, og patienterne presses sammen på stuer og sygehusgange. Det er konsekvensen af, at der fortsat er overbelægning på de medicinske afdelinger på de nordjyske sygehuse.

Siden 2007 er den samlede belægning på de medicinske afdelinger på de nordjyske sygehuse steget fra 90 til 98 procent. Kardiologisk afdeling på Aalborg sygehus har ligenu rekorden med en belægning på 128 procent. Det betyder, at patienter presses sammen på stuerne og må placeres på gangene: 

- Før i tiden skulle der være en rigtig god grund til, at der eksempelvis skulle presses tre mand ind på en to-mands stue, men nu står det bare ikke til diskussion længere, siger  Kirsten Højslet, som er suppleant for fællestillidsrepræsentanten for sygeplejerskerne på Aalborg Sygehus.

Én af de patienter, der har oplevet at skulle ligge på sygehusgangen er Edgar Harlye Wounlund fra Sæby. 

- Det er klart, at det er bedre at ligge på en stue, for så er man ligesom lidt for sig selv. Og det er jo ikke til at ligge på gangen, for der er altså ikke meget plads, når personalet for eksempel skal forbi med senge og sådan, siger han. 

Overbelægningen på afdelingerne betyder også, at sygeplejerskerne slet ikke kan følge med. Det betyder blandt andet, at patienter ikke får deres medicin til tiden, eller at der går længere tid imellem, at patienterne kan komme i bad. 

- En af konsekvenserne er også, at hvis patienterne er så syge, at de for eksempel kaster op i deres seng, så har sygeplejerskerne måske ikke lige tid til at skifte sengetøj, siger Kirsten Højslet. 

Centerchef for Medicinsk Center på Aalborg Sygehus, Uffe Niebuhr, giver sygeplejerskerne ret i, at de løber stærkere og stærkere, men behandlingen af patienterne fejler ikke noget, siger han: 

- Jeg beder sygeplejerskerne om at løbe stærkere, og det gør de, men jeg er helt sikker på, at den pleje og den behandling, sygeplejerskerne giver vores indlagte patienter, er i orden, siger han. 

Siden 2007 er der skåret 60 sengepladser på de medicinske afdelinger i Nordjylland - og det er på tide, at politikerne lytter efter, lyder det fra sygeplejerskerne: 

- De skal lytte til, hvad fagpersoner og personalet fortæller, at der er brug for. Hvis der så ikke er økonomi til det, så må politikerne jo fortælle os, hvad det er, vi så ikke skal lave, for vi kan ikke løbe stærkere, siger Kirsten Højslet. 


Seneste nyt

fra Nordjylland