Patienter med på råd

Gigtpatienter skal nu tages med på råd i tilrettelæggelsen af deres ambulante behandling på Sygehus Vendsyssel. Reumatologisk Afdeling har netop etableret den første patientbrugergruppe af sin slags.

Det skriver Sygehus Vendsyssel i en pressemeddelelse.

Claus Rasmussen, der er ledende overlæge på Reumatologisk Afdeling og initiativtager til den nyetablerede patientbrugergruppe, forventer, at det nye tiltag vil fremme kvaliteten af de ambulante behandlingsforløb.

- Ved at inddrage patienterne som samarbejdspartnere, opnår vi som personale en helt særlig viden omkring patienternes behov og ønsker, som vi vil lytte til ved planlægning af vores behandlingsforløb, siger Claus Rasmussen.

Allerede i 2001 gennemførte afdelingen en lærerig brugerundersøgelse af de kortvarige patientforløb for rygpatienter, og nu er tiden så kommet til gigtpatienter i langvarige behandlingsforløb.
Overlæge Claus Rasmussen er overbevist om, at samarbejdet mellem patienter og personale vil være givende for begge parter.

- Samarbejdet åbner op for mange nye muligheder, for vi vil lære mere omkring kompleksiteten i at være henholdsvis patient og personale, ligesom vi vil blive bedre til at håndtere udfordringerne i at samarbejde med hinanden ud fra vidt forskellige forudsætninger, siger Claus Rasmussen.


Seneste nyt

fra Nordjylland