Patientforening: Flere invalide har problemer med at få erstatning

Landbrugsmedhjælperen Bo Hansen er erklæret 100 procent invalid. Alligevel vil hans forsikringsselskab ikke udbetale erstatning til ham. Ifølge en patientforening er sagen ikke enestående.

Et fald på 2,5 meter har invalideret Bo Hansen fra Frederikshavn, som nu er på førtidspension. Ifølge hans patientjournal fra Aalborg Universitetshospital er han 100 procent invalid – men Arbejdsmarkedets Erhvervssikring har sat hans méngrad til under fem procent. Derfor får han ikke en krone i erstatning fra forsikringsselskabet Almindelig Brand.

Ved Ulykkespatientforeningen hjælper man mennesker som Bo Hansen, som har været ude for en alvorlig ulykke. Ifølge foreningen er Bo Hansens situation ikke enestående.

- Vi oplever folk, der står i samme situation. Folk, der er meget frustrerede, fordi de på den ene side får en afgørelse om, at de er berettigede til førtidspension og på den anden side kan de ikke få erstatning for skaden, som de mener ligger til grund for pensionen, siger Janus Tarp, der er formand for Ulykkespatientforeningen.

Han kender ikke detaljerne i Bo Hansens sag, men ifølge ham lyder sagen ”helt grotesk”.

Ved Ulykkespatientforeningen ser de en gang imellem, at der er stor forskel på vurderingen fra den enkelte kommune og vurderingen fra Arbejdsmarkedets Erhvervssikring. Ved Arbejdsmarkedets Erhvervssikring kigger man nemlig på, om funktionsnedsættelsen kan relateres til lige præcis den arbejdsskade, man søger erstatning for.

I Bo Hansens tilfælde vurderer Arbejdsmarkedets Erhvervssikring, at arbejdsskaden har medført under fem procent af Bo Hansens mén. Det vil altså betyde, at Bo Hansen inden arbejdsulykken var 95 procent invalid. Noget, Bo Hansens bror har svært ved at forstå.

- Det lyder underligt, for så kunne han da ikke have arbejdet, indtil han faldt ned af stigen, siger Dan Hansen.

Bo Hansens har klaget over afgørelsen fra Arbejdsmarkedets Erhvervsråd til Ankestyrelsen, men de har ikke ændret afgørelsen.


Seneste nyt

fra Nordjylland