Til kamp mod butiksdød: Pavillon skal få flere til at handle i Aars

En pavillon på Kimbrertorvet i Aars skal øge mulighederne for udendørs aktiviteter og få flere til at vælge fysiske butikker over webshops.

Der er brug for et attraktivt alternativ til handel på internettet. Derfor skal Kimbrertorvet i Aars overdækkes delvist af en pavillon, som gør det nemt at færdes på torvet i al slags vejr – og som forhåbentlig vil øge brugen af torvet markant.

Pavillonen er tænkt som en trækonstruktion med tagbeklædning i tegl. Et system af indbyggede gardiner kan rulles ned, når der er behov for det, og dermed afskærme pladsen endnu mere, når det regner eller blæser.

Det er tegnestuen JAJA Architects, der skal stå for der overdækkede byrum, der indtil videre går under navnet ”Kimbrerpavillonen”.

- Pavillonen bliver et socialt samlingspunkt og et sted, der binder byen bedre sammen. Det svævende tag kommer til at definere torvet og dets eksisterende funktioner og kvaliteter tydeligere, siger Jan Tanaka, der er arkitekt og partner i JAJA Architects.

Udformningen af pavillonens tag sikrer gode solforhold ude på torvet, mens ovenlyset giver et behageligt lys indenfor.
Udformningen af pavillonens tag sikrer gode solforhold ude på torvet, mens ovenlyset giver et behageligt lys indenfor.
Foto: Illustration: JAJA Architects

Laves med respekt for berømt kunstværk

Det overdækkede byrum kommer til at være ved siden af Per Kirkebys berømte kunstværk Muren.

quote Jeg kan garantere, at vores projekt opføres i stor respekt for Per Kirkebys værk.

Jørgen Kristensen, Aars Borgerforening

Ved Aars Borgerforening, som er en af hovedkræfterne bag projektet, lover man, at Kimbrerpavillonen ikke vil gå ud over kunstværket.

- Jeg kan garantere, at vores projekt opføres i stor respekt for Per Kirkebys værk, som jo er helt unikt og kendt på verdensplan. Det er helt afgørende, at vi sikrer, at udsynet til muren opretholdes, hvilket jo også er tilfældet i det valgte design, siger Jørgen Kristensen, der er næstformand i Aars Borgerforening.

Næste skridt er, at skitseforslaget skal detaljeres og at finansieringen endeligt skal sikres.

Det er Aars Borgerforening, Aars Handelstandsforening og projektet Gang I Butikkerne, der har taget initiativ til den delvise overdækning af torvet.


Seneste nyt

fra Nordjylland