Pendlerliv: Vi har længere på arbejde end nogensinde før

På fem år pendler nordjyderne gennemsnitligt 1,2 km.mere til og fra arbejde. Vi har fået råd til to biler per familie, vurderer trafikforsker.

Vi bruger gerne lang tid på at komme fra hjemmet og på job. Den gennemsnitlige pendler kører dagligt 3,5 kilometer længere i bil, tog, bus eller metro i forhold til 2008 - en stigning på ni procent. Det viser en ny undersøgelse fra Dansk Industri og Kraka.

I Nordjylland har vi gennemsnitligt fået 1,2 kilometer længere på arbejde i forhold til tal fra 2010. Det viser tal fra Danmarks Statistik.

 
 
Foto: Danmarks Statistik

Ifølge trafikforsker ved Aalborg Universitet Niels Agerholm skyldes den længere pendlertid vores ændrede behov i hverdagen:

quote Vi har fået flere penge mellem hænderne, og mange familier har råd til to biler.

Niels Agerholm, trafikforsker, Aalborg Universitet

- Vi specialiserer os mere i vores arbejde, og hvis man vil have det rigtige job, må man flytte sig efter det. Og så har mange familier fået råd til at have to biler, fordi priserne er faldet en del, og vi har fået flere penge mellem hænderne, vurderer Niels Agerholm.

Forsker: Mere trængsel i myldretiden

Når flere nordjyder pendler - og pendler længere - så vil det naturligvis kunne ses på vejene.

- Der bliver mere trængsel på vejene, og man drøner ikke længere gennem myldretrafikken. Selv om vi ikke er så hårdt ramt i Nordjylland som i København og Århus, så vil vi kunne mærke det, siger trafikforsker Niels Agerholm.

Miljøet kommer også til at mærke, at vi pendler mere end nogensinde før.

- Klimaet bliver mere belastet, så den øgede pendling vil også sætte naturligt gang i hele debatten omkring dét, mener trafikforskeren. 

Danskerne er blevet mere villige til at pendle langt - og også her i Nordjylland betyder det mindre, at der skal tilbagelægges flere kilometer til og fra arbejde

 


Seneste nyt

fra Nordjylland