Nordjyder splittet i forhold til Lars Larsens støttekroner

Lars Larsen raser over, at Region Nordjylland har barberet støtten til Made in Denmark. Politikerne er splittet i sagen, men det er nordjyderne også.

Region Nordjylland har i år skåret i støtten til golf-tuneringen Made in Denmark. Regionen har de sidste år støttet med syv en halv million kroner, men i år er støtten skåret til to millioner, hvilket har fået Lars Larsen op i det røde felt. Han har truet med at flytte konkurrencen ud af Nordjylland. 

Det er ikke kun i Regionsrådet at debatten har raset, men også på Facebook, for ikke alle deler Lars Larsens holdning til nedskæringen i støtten.

- Hold nu op. Hvis herr Larsen er utilfreds, så må han flytte et andet sted hen, hvor de mener at 7,5 mio kr godt kan undværes. Spar nu de penge og brug dem på sundhed. Der er også andet end golf der er vigtigt, ik, skriver Mogens Østergaard som indspark til debatten. 

Flere mener dog, at Region Nordjylland skyder sig selv i foden ved at spare de 5,5 millioner på netop dette område, da tuneringen skaber både jobs og en langt højere indtægt end støtten, de giver.  

- Det er jo den rene galimatias, at nedsætte støtten til en så stor event, som trækker så mange mennesker til regionen. Jeg tror ikke at regionsrådet fatter turismeværdien af arrangementet..., skriver William Jørgensen på Facebook. 

En undersøgelse lavet af UCN fortæller, at Made in Denmark 2015 skabte et turismeforbrug på 62,5 millioner kroner og at den kastede mere end 80 jobs af sig. 

Golf-tuneringen Made in Denmark skal foregå den 25-28 august 2016, og indtil videre er den stadig sat til at foregå på banerne i Himmerland. 

Made in Denmark 2015

- Ifølge en undersøgelse lavet af UCN skabte Made In Denmark 2015 et turismeforbrug på godt 62,5 millioner kroner, mens turneringen kastede 83 jobs af sig i lokalområdet.
- Turneringen tiltrak 86.500 tilskuere og yderligere 2.900 deltagere, trænere, journalister, officials, udstillere, frivillige og lignende.
- 500 af tilskuerne og 2.020 af de øvrige grupper var tilrejsende og dermed turister.

 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland