Penge på vej til skaterbane i Brovst

Økonomiudvalget i Jammerbugt Kommune har besluttet at bevilge 1,5 millioner kroner til skaterbane i Brovst.

Ildsjælene bag ønsket om en overdækket skaterbane i Brovst er kommet et stykke videre i bestræbelserne på at etablere en bane i byen.

Et enigt økonomiudvalg i Jammerbugt Kommune har onsdag besluttet at indstille til, at der bevilges i alt 1,5 millioner kroner til projektet.

Borgmester i Jammerbugt Kommune Mogens Chr. Gade (V) forklarer, at der i et budgetforlig for flere år siden er aftalt, at man ønsker fire skaterbaner i kommunen. I Biersted og Fjerritslev er der allerede indviet baner, mens der i Pandrup er en bane på vej.

- I Brovst er der planer om en overdækket bane, så den også kan bruges i dårligt vejr, siger Mogens Chr. Gade.

Penge fra vindmøller

I alt har økonomiudvalget indstillet at bevilge 1,5 millioner kroner til projektet. Den ene million kommer fra de såkaldte VE-midler, som Jammerbugt Kommune har fået af staten i forbindelse med etablering af vindmøller. Den sidste halve million bliver taget fra kommunekassen.

- Ildsjælene bag skaterbanen i Brovst skal så finansiere resten fra blandt andet fonde, siger Mogens Chr. Gade, som vurderer, at den samlede pris på skaterbanen i Brovst er cirka 4,5 millioner kroner.

quote Ildsjælene bag skaterbanen i Brovst skal så finansiere resten fra blandt andet fonde,

Mogens Chr. Gade (V), borgmester, Jammerbugt Kommune

Var medlemmerne af økonomiudvalget enige om skaterbanen i Brovst, var der derimod uenighed om at indstille at give penge til en skaterpark i Tranum. De seks medlemmer fra Venstre og Dansk Folkeparti sagde ja til at bruge 360.000 kroner til skaterparken, da der er tale om et nyt landdistrikt-projekt, man gerne vil støtte, mens socialdemokraternes tre medlemmer var imod.

- Det er et nyt projekt, som dog ikke er omfattet af det tidligere budgetforlig, så derfor skal folkene bag skaterparken i Tranum indenfor et år selv skaffe resten af pengene, ellers falder bevillingen, siger Mogens Chr. Gade.

På den måde er folkene bag skaterparken i Tranum under et større tidspres for at finde en finansiering end initiativtagerne bag skaterbanen i Brovst.

Ifølge Mogens Chr. Gade beløber skaterparken i Tranum sig til i alt 1,4 millioner kroner.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland