Penge til LOA

Byggeriet af LOA på havnen i Nørresundby skrider fremad.

LOAs Rederklub, der består af personer, der på forskellig vis støtter restaureringen af det gode skib LOA, har siden etableringen for cirka tre års siden indsamlet så mange midler, at man nu for tredje gang kan erhverve dele af skibet.

- Rederklubbens penge kommer dels fra folk, der melder sig ind for at støtte restaureringsarbejdet, dels fra salg af diverse effekter i forbindelse med arrangementer på LOA Værft. Klubben lagde ud med at erhverve køje nr. 1 af de i alt 27 køjer i banjen, altså mandskabets sove- og opholdsrum. Senere investerede rederklubben i fem meter af lønningen og én meter af kølen, fortæller Steen Bjerre, formand for Tall Ship Aalborg Fonden, der ejer LOA og gennemfører restaureringen af skibet.

Den nyeste donation fra LOAs Rederklub omfatter én meter af forstævnen, yderligere fem meter af lønningen og én meter køl samt én meter dæksplanke og den ene af de to mandskabskahytter forskibs.

- Ved at erhverve dele af LOA melder rederklubben sig i kredsen af parthavere, der med deres kontante donationer bidrager til at finansiere restaureringen og dermed gøre drømmen om atter at se LOA sejlende til virkelighed, siger Steen Bjerre.

LOAs Rederklub tæller p.t. 798 medlemmer, der kommer fra hele landet samt fra fjernere himmelstrøg som USA, Kina, Østrig, Belgien, Storbritannien og Sverige.

Flertallet er enkeltmedlemmer, men også mange familier har valgt at melde sig ind i rederklubben og dermed støtte færdiggørelsen af LOA. Foruden et synligt bevis på medlemskabet har medlemmerne blandt andet mulighed for at få en eksklusiv rundvisning på LOA Værft, hvor skibet restaureres, ligesom de er sikret en fri sejlads med LOA efter skibets færdiggørelse.


Seneste nyt

fra Nordjylland