Pensionist i Farsø: Robotstøvsuger er ikke en hjælp

90-årig Ketty Hansen ønsker ikke at have en robotstøvsuger i sit hjem. Men det er det eneste tilbud Vesthimmerlands Kommune kan give hende, lyder det fra formand i Sundhedsudvalget.

Den kan køre af sig selv og på alle tider af døgnet, men det er ikke en drøm for Ketty Hansen at eje en robotstøvsuger. Hun er bange for at falde, når den er i gang.

- Hvis de ældre vil have den, så er det da i orden, men jeg vil ikke. Jeg skal ikke, jeg falder nok i forvejen, og jeg skal ikke have mere at falde over, siger 90-årige Ketty Hansen, der bor i Farsø. 

For et år siden besluttede Vesthimmerlands Kommune, at hjemmehjælpens månedlige støvsugning fremover skal udføres af en robotstøvsuger. Det har mødt kritik fra flere af de ældre borgere i kommunen. 

- Det er da rigtigt, at der har også været en del kritik af de her robotstøvsugere, hvor folk tilkendegiver, hvorfor vi pludselig skal til at have robotstøvsugere, siger formand for Sundhedsudvalget i Vesthimmerlands Kommune, Palle Jensen. 

Der skal være visitationsbesøg hos i alt 800 ældre borgere i Vesthimmerlands Kommune, hvor visitatoreren vurderer om boligen og beboeren har mulighed for at have en robotstøvsuger i hjemmet. 

Et af de besøg har Ketty Hansen haft. Hun er blevet godkendt til den nye ordning, men har ikke lyst. Så hvis hun fremover vil have støvsuget i hjemmet, skal hun selv købe en robotstøvsuger eller få pårørende til det, ellers bliver det ikke gjort.

- Jeg har ikke brug for noget andet. Det jeg ellers kan, det går jeg og laver stille og roligt her hver dag, siger hun. 


Seneste nyt

fra Nordjylland