Pensionist til OL: - Vi er alle sammen nogle skravl

01:59

I dag er der blevet afholdt OL i Flauenskjold. Et sportstævne hvor nogen af deltagerne beskriver sig selv som "skravl".

I dag er der blevet afholdt OL i Flauenskjold. Et sportsstævne hvor nogen af deltagerne beskriver sig selv som "skravl".

Ægteparret Kristian og Esther Nielsen stiller op for Dronninglunds hold. De er noget uenige om hvor gode deres OL-vinderchancer er. For mens 77-årige Ester tror på guld, så tror 79-årige Kristian ikke på medaljer.

- Jeg har KOL, jeg kan ingenting i år, og Esther hun skyder ved siden af, siger Kristian Nielsen i en pause mellem disciplinerne bowling og ærteposekast.

Plejehjemsbeboere og hjemmeboende ældre fra hele Brønderslev Kommune stiller op til OL. Det er femte gang det bliver afholdt i Flauenskjold Hallen. Der er 235 deltagere på 12 hold, og de konkurrerer blandt andet i bowling og dåsekast.

Det er så hyggeligt. Prøv at se på alle de svage mennesker og hvad de kan. De kan næsten ikke stå, men de mander sig op til at få bolden sendt afsted.

Esther Nielsen, OL-deltager, Dronninglund

- Det er så hyggeligt. Prøv at se på alle de svage mennesker og hvad de kan. De kan næsten ikke stå, men de mander sig op til at få bolden sendt afsted, siger Esther Nielsen.

Mange af de svageste ældre kommer ikke så meget ud. Derfor er dagens arrangement, der er arrangeret af frivillige, en kærkommen social begivenhed.

- Det giver de ældre meget. De kommer ud og får lige pludseligt snakket med nogen som de ikke snakker med til dagligt. De får en sludder og et godt grin, siger Peter Sørensen, der er formand for Centerrådet i Agersted og er en af de frivillige.

Kristian Nielsen er meget enig.

- Det er en måde at trække folk ud på. Det er jo ene skravl, der kommer herhen, siger en grinende Kristian Nielsen, mens han rykker lidt på sin rollator.

Esther Nielsen har ikke fået trænet så meget op til OL og det kniber lidt med boldøjet. Resultatet er måske heller ikke det vigtigste.

- Der går lidt ged i noget af det. Skide med om det går. Det er sjovt, siger Esther Nielsen.

Det blev ikke til OL-medaljer for Kristian og Esther Nielsen. De hjemmeboende pensionister fra Dronninglund-holdet måtte se sig slået af pensionisterne fra Agersted. Blandt plejehjemsbeboerne var det de ældre fra Plejecenteret Valdemarsgade i Brønderslev, der drog hjem med guldet.

Flere nyheder fra TV2 Nord