Perfekt markedsvejr i Sindal: - Vi kan ikke få armene ned

Solen skinnede på Sindal Marked, og det fik mange til at lægge vejen forbi.

Traditionen tro byder maj på Sindal Marked. Og i år har det været et rigtig godt ét af slagsen. Vejret har vist sig fra sin bedste side – og det luner ved Henrik Pedersen, der er PR-ansvarlig for markedet.

- Vi kan næsten ikke være mere heldige med vejret. Markedet har været rigtig godt besøgt. Vi har det, som Tørfisk sang – vi kan ikke få armene ned, siger Henrik Pedersen.

For første gang nogensinde var der ingen heste på markedspladsen af frygt for den potentielt dødelige hesteherpes, som er konstateret både på Fyn og i Jylland.

Det var et enigt markedsudvalg, der besluttede, at man ikke tog nogen chancer med hestene. Og selvom folk ifølge Henrik Pedersen har savnet dem, har der også været stor forståelse for beslutningen.

- Vi har kun fået positive tilkendegivelser for, at vi ikke lukker heste ind, mens sygdommen ikke er under kontrol, siger Henrik Pedersen.

Der har ikke været de store uroligheder at berette om fra årets marked.

- Der er selvfølgelig altid nogle småting, når mange mennesker er samlet, men ikke mere, end vores vagter har kunnet styre, siger Henrik Pedersen.

Markedet er stadig ikke slut. Ib Grønbech lukker ballet søndag klokken 14. Og så kan markedsudvalget så småt begynde at puste ud ovenpå en succesrig 31. udgave af Sindal Marked.

- Jeg smiler, men jeg er også træt. Nu kører dagen i højt gear, og så går gassen af ballonen i aften, siger Henrik Pedersen.

Arbejdet med markedet er dog ikke helt overstået. Mandag skal pladsen ryddes op – og ifølge Henrik Pedersen kan man tirsdag ikke længere se, at der har været marked i Sindal.

For første gang nogensinde var der ingen heste på Sindal Marked.

Seneste nyt

fra Nordjylland