Pernille: Jeg vil lære noget af nogen, der har en holdning til livet

02:31

Aalborgenseren Pernille Rose Grønkjær er aktuel med en ny dokumentarfilm om en af Danmarks største komiker, Anders Matthesen. Vi mødte hende i dag i hendes fars sommerhus i Blokhus til en lille snak om, hvordan det er at være dokumentarist.

Nordjyske Pernille Rose Grønkjær har fulgt entertaineren Anders Matthesen i fire år - og det er der kommet en ny film ud af.

Nordjyske Pernille Rose Grønkjær har fulgt entertaineren Anders Matthesen i fire år - og det er der kommet en ny film ud af.

1 af 3

Nordjyske Pernille Rose Grønkjær har fulgt entertaineren Anders Matthesen i fire år - og det er der kommet en ny film ud af.

Hun er nordjysk, hun er fra Aalborg, men har i den grad internationalt islæt. Hun har vundet filmpriser for flere af sine dokumentarfilm, blandt andet Min Morfar forfra, Repeating Granpa og The Monastery: Mr. Vig and the Nun.

Lige nu er hun tilbage i Nordjylland, i familiens sommerhus i Blokhus. Her møder TV2 Nords Sophie Schou hende til en samtale om Pernille Rose Grønkjærs kommende film; bag om Anders Matthesen - DEN ANDEN SIDE. 

Pernille Rose Grønkjær har gennem fire år fulgt Anders Matthesen - på godt og ondt, og forsøger i filmen at danne et billede af manden bag den person, der gennem flere år har fået tusindevis af danskere til at grine og forundres.

- Der er ikke så meget 70 procent mand over Anders Matthesen,  når man får lov at følge ham, så får man lov 100 procent. Jeg har fået private optagelser, hans noter og ja, han har i den grad åbnet døren, fortæller Pernille Rose Grønkjær.

Hun har siden hun afsluttede sin uddannelse på Den Danske Filmskole for 20 år siden været optaget af at skildre personer med passion, med noget på hjertet - dem, der gerne vil sætte sig nogle spor.

- Når det gælder filmen om Anders, så handler det også om, at han er en ener, og jeg fortæller historien om en eners kamp om ville noget nyt, hans tanker om hvad vi bruger tiden på, og hvad vi bruger hinanden til, fortæller hun.

Hun har fulgt Anders Matthesen igennem fire år, og i perioder har filmoptagelserne været meget intense. 

- I perioder har jeg nærmest fulgt ham i døgndrift, og ud over han er virkelig godt selskab, så er han også interessant, fordi han har mange ideer om livet, siger Pernille Rose Grønkjær.

Pernille startede sin karriere i Aalborg og har været hos ANR og TV Aalborg, inden hun startede sin uddannelse til dokumentarist. Siden har hun haft stor dansk og international succes med sine dokumentarfilm.

- Det, der driver mig, er, at jeg gerne vil lære noget af nogen, der har en holdning til livet, nogen, der har en filosofi til hvordan livet skal leves, og nogen der tænker stort, og hvor der er højt til loftet, nogle visionære mennesker, der gerne vil sætte sig nogle spor, fortæller Pernille Rose Grønkjær.

Og lige om lidt er det Anders Matthesen, der er hovedpersonen, når Pernille Rose Grønkjær som den første har fået lov til at komme bag facaden på "Anden" - og man oplever episoder, hvor han har været fuldstændig presset karrieremæssigt, hvordan han udvikler sine shows, hvordan han får det til at hænge sammen med kæreste og børn.

- Vi kommer rigtigt tæt på, afslører hun i interviewet med TV2 Nord.

Filmen får landsdækkende biografpremiere den 27. april.

Du kan se hele Sophie Schous interview med Pernille Rose Grønkjær her: 

14:29 Luk video

 

Har du et godt tip?

Flere nyheder fra TV2 Nord