Pernille Vigsø Bagge i praktik

Pernille Vigsø Bagge, skifter for en dag Christiansborg ud med praktisk arbejde, når hun i dag skal i praktik på Teknisk skole i Aalborg.

Politikere i arbejdstøjet
Pernille Vigsø Bagge er som medlem af Folketingets Uddannelsesudvalg blandt de politikere på Christiansborg, der om kort tid skal afgøre erhvervsskolernes økonomiske fremtid.

Derfor har LO og 3F inviteret Pernille Vigsø Bagge i praktik, så hun med egne øjne kan opleve undervisningen og de fysiske rammer, inden forhandlingerne for alvor går i gang. Som medlem har hun mulighed for at give erhvervsuddannelserne sin opbakning og sikre, at vilkårene ikke forringes.

Kampagne mod besparelser
Praktikken er en del af LO's kampagne for bedre forhold på erhvervsskolerne med overskriften: "Alle rammes når erhvervsuddannelserne forringes."

Kampagnen er lanceret for at sætte fokus på forholdene på landets tekniske skoler og råbe politikerne op om, at en besparelse vil ramme hårdt.

- Erhvervsskoleområdet kan se frem til en årlig besparelse på 175 mio. kr., hvis ikke politikerne finder frem til en aftale. En sådan besparelse vil ramme skolerne hårdt, og LO sender derfor medlemmerne af Uddannelsesudvalget i praktik på erhvervsskoler over hele landet, siger LO-sekretær Ejner K. Holst.

Pernille Vigsø Bagges program byder både på praktisk arbejde, møde med skolens ledelse og dialog med eleverne om skolens forhold.

Praktikken finder sted på Construction College i Aalborg

Programmet

08:00 Velkomst på Construction College kontor. (Indgang overfor indkørselen). Pernille vil få udleveret arbejdstøj.
Modtagelse i murerafdelingen med kaffe og rundstykker.

08:25 Undervisningen starter.
Pernille skal introduceres for 3 murerelever. (Grundforløb, 1. Hovedforløb & 2. Hovedforløbselever)
Introduktion til en lille praktisk mureropgave af eleverne.

11:40 Middag sammen med murerfaglærerne

12:10 Møde med ledelsen.
Rundvisning på Construction College.
Fremvisning eventuelt en snak med Skolepraktikeleverne og om deres opgaver.

14:30 Tak for i dag.

Læs mere om kampagnen på www.allerammes.dk


Seneste nyt

fra Nordjylland