To personer reddet nord for Skagen

Skagen Redningsstation assisterede ved redningsaktionen. Foto: Skagen Redningsstation

Natten til onsdag blev to personer reddet med helikopter fra en redningsflåde, efter meldingen om, at færgen Stena Saga havde observeret en nødraket nord for Skagen.

To personer i mindre fiskerbåd måtte reddes natten til onsdag, da deres båd havde taget vand ind.

- Der var kommet vand ind i maskinrummet, så de tager redningsdragter på og nødraketter med, og går om bord på deres redningsflåde, fortæller vagtholdslederen hos Forsvarets operationscenter.

Forsvarets operationscenter fik flere meldinger om, at en nødraket var set ti sømil nord for Skagen. Første melding kom fra færgen Stena Saga, der klokken 3:30 så nødraketten.

Både Skagen Redningsstation og Forsvarets fregatter samt helikopter blev sendt mod stedet.

- Det er Stena Saga, der ser en tom redningsflåde. Men der viser sig at være to personer i. De kommer så op i helikopteren, og bliver fløjet til Aalborg, fortæller vagtholdslederen hos Forsvarets operationscenter.

Fiskerbåden havde på kort tid taget så meget vand ind, at den var sunket.

- Læren i det er, at det går væsentligt hurtigt, når man selv gør opmærksom på, hvor man befinder sig. Fra vi får meldingen til vi har dem oppe i helikopteren, der går 50 minutter. Og det er jo sådan set ret hurtigt for en observation set nord for Skagen, siger vagtholdslederen.

De to personer er uskadte.

Har du et godt tip?