Petanque-kugler skaber bånd mellem generationer

02:03

Foto: Lone Vad Dam

1 af 2

Søndag deltog 200 petanquespillere i afslutningen på Limfjordsturneringen i Karolinelund i Aalborg. På et af holdene har petanquekuglerne knyttet farfar og barnebarn tættere.

De er gråhårede, har ikke fysikken til større sportslige udskejelser og kan spille, når de vil, fordi arbejdslivet er lagt på hylden. Sådan kan de fleste petanquespillere karakteriseres. Men ikke Patrick Reinhardt Pedersen.

Patrick er med sine 26 år stadig langt fra pensionisttilværelsen, og det adskiller ham fra mange af dem, han søndag dystede mod i petanque i Karolinelund i Aalborg, da årets Limfjordsturnering blev afsluttet.

Det var Patricks farfar, Vagn Reinhardt Pedersen, der vækkede hans interesse for spillet med den lille gris og de tunge metalkugler. Søndag spillede de to på hold sammen.

- Jeg er jo blevet enkemand, og så er det rart at have noget, vi er fælles om, med nogen, der står en nær, siger Vagn Reinhardt Pedersen.

Farfar Vagn nyder altså at have sit barnebarn med på holdet, og Patrick deler glæden ved et fællesskab på tværs af generationer.

- Jeg synes, det er hyggeligt at høre livshistorier og gode fortællinger om dengang, de var unge, siger Patrick Reinhardt Pedersen.

200 petanquespillere deltog i søndagens finalestævne i Limfjordsturneringen.

Flere nyheder fra TV2 Nord