Peter Schrøder skal instruere spillefilm til 20 millioner

Først kom "Flammen og Citronen", og nu filmatiseres et andet af besættelsestidens mest berømte kapitler, historien om Hvidsten-gruppen. Og dét med Vendsyssels Teaters direktør som instruktør.

Historien om Hvidsten-gruppen, en af de mest berømte modstandsgrupper under den tyske besættelse af Danmark, skal fortælles i en ny dansk spillefilm.

Filmen produceres af Regner Grastens selskab, og den
instrueres af Peter Schrøder, der siden 2005 har været teaterdirektør for Vendsyssel Teater.

Hvidsten-gruppen havde base på Hvidsten Kro nord for Randers, og dens indsats inden for modstandsbevægelsen var legendarisk. Men den fik også skæbnesvangre følger: Alle 14 medlemmer blev pågrebet af tyskerne og otte af dem henrettet.

Den del af handlingen, der udspiller sig i og omkring Hvidsten Kro, vil blive optaget her. Budgettet for den nye spillefilm vurderes at være mellem 16 og 20 millioner kroner.

Regner Grastens og Peter Schrøder begynder castingen af skuespillerne efter årsskiftet. Optagelserne ventes indledt i maj, og filmen får premiere i julen 2011.

Grasten og Peter Schrøder har tidligere samarbejdet om to store danske spillefilm, "Det forsømte forår" og "Kun en pige".


Seneste nyt

fra Nordjylland