Pige føler sig krænket af asylansøgere

06:49

Flere piger har oplevet at blive fotograferet, befamlet og forfulgt af asylansøgere i Thisteds natteliv.

Foto: Bruno Stagsted

1 af 2

Camilla Much Larsen er en af de kvinder, der føler sig utrygge, når de går i byen i Thisted.

Flere unge kvinder føler sig altså utrygge, når de går i byen i Thisted på grund af byens asylansøgere. Gymnasieelev Camilla Munch Larsen er en af dem, der er blevet krænket og forfulgt i byens natteliv.

19-årige Camilla Munch Larsen fra Thisted Gymnasium har ad flere omgange oplevet at blive chikaneret i Thisteds natteliv af udenlandske asylansøgere, når hende og vennerne er i byen.

- Det er ubehageligt, at man føler, at man kan blive krænket på den måde, ved at blive taget billeder af. Man ved ikke, hvad de gør med de billeder. Det er også ubehageligt, når man bliver taget på. Man føler ikke, at de forstår en afvisning, siger Camilla Munch Larsen.

Flere unge kvinder har i dag fortalt om lignende oplevelser til TV2 Nord. Camilla Munch Larsen er den eneste, der haft lyst til at stå frem, og fortælle om hvordan hende og andre bliver krænket i nattelivet.

- Det er jo også derfor, jeg gerne vil gøre noget ved det. Fordi jeg har hørt om det fra veninder og familier. Når jeg er i byen, hører jeg også tit, at folk simpelthen ikke gider at være på Dampmøllen på grund af det, siger Camilla Munch Larsen.

Camilla Munch Larsen vil gerne have, at der også er plads til asylansøgerne i byen. Derfor har hun efter sine oplevelser talt med en SSP-medarbejder i byen, om hvordan man kommer problemet til livs.

- Det er super nederen, nu er jeg generelt meget åben over for dem. Men når en som mig føler, at jeg kommer længere og længere væk. Så føler jeg ligesom, at der sker en splittelse mellem os, siger Camilla Much Larsen.

Klokken 20 tirsdag aften er der møde mellem skoler, ungdomsuddannelser, restauratører i byens natteliv og Thisted kommune, hvor man diskuterer, hvordan man kommer problemet til livs.

- Vi hører, at folk er bekymret og enkelte føler sig forulempet. Det tager vi meget alvorligt og opgraderer sikkerheden. Man kan sige, der er flyttet 400 mænd ind i telt kort uden for Thisted by, og at vi kan mærke det her i Thisted, men vi ser det ikke som et stort problem. Det er nogle udfordringer, vi kan løse i fællesskab, siger Thomas Jørgensen. 

Flere nyheder fra TV2 Nord