Pinsefest skal skaffe nye venner til jazz-centeret

Center for Dansk Jazzhistorie, der holder til på Kjellerups Torv i Aalborg, vil gerne have endnu flere venner. Derfor holder centeret en stor venne- og festkoncert i og omkring lokalerne på torvet ved Nordkraft.

- Vi vil gerne fortælle endnu flere mennesker i Aalborg og omegn om alt det, der foregår på centret, og hvor betydningsfuldt det er at sikre en god økonomi til den fremtidige drift. Derfor vil vi gerne vise os fra den side, der er meget vigtig for os, nemlig formidlingen af den levende og gode jazzmusik, siger centrets daglige leder Tore Mortensen om baggrunden for festen.

Programmet er ved at blive sammensat, men selvom alle detaljer ikke er på plads endnu, så vil Tore Mortensen godt garantere, at der bliver masser af dejlig og inspirerende musik i de 12 timer, festen varer. Der kommer kendte navne, og der kommer navne fra vækstlaget – og så har man heller ikke glemt bluesmusikken, som vil få sin egen intime scene i den bygning, hvor centret i dag har sit omfattende arkiv, og hvor der jævnligt er koncerter.

Men ellers vil musikken spille op i et telt, der stilles op i gården ved jazzcentret, og her vil man blandt meget andet kunne opleve, at der spilles på tværs af generationer og genrer. Og der bliver mulighed for at skylle de mange musikalske indtryk ned med koldt fadøl eller et godt glas vin, og så serveres der grillpølser.

Tore Mortensen er travlt optaget af at få aftaler med musikerne på plads, ligesom der skal organiseres et større hold af frivillige hænder til at tage sig af alt det praktiske.

- Vi har ikke tidligere givet os i kast med et arrangement af denne størrelse, men går det godt, så arbejder vi på at gøre det til en årligt tilbagevendende begivenhed, siger Tore Mortensen, der lader høre fra sig igen, når det omfattende 12-timers program er færdigt.

Festlighederne sker pinsesøndag, den 4. juni, fra kl. 12 middag til kl. 24 midnat.

TV2 Nord har tidligere lavet tv-indslag om jazzcentret. Se det her:

TV2 Nord har tidligere lavet tv-indslag om jazzcentret. Se det her:

Seneste nyt

fra Nordjylland