Piratcampister indtager Tversted Sø

02:18

Turister i autocampere indtager de nordjyske skovområder. Flere og flere autocampere parkerer eller overnatter ved de nordjyske skovområder, og det gør flere af de andre turister utrygge.

Flere piratcampister er blevet spottet ved Tversted Sø i løbet af sommeren. De griller i det tørre græs, hvilket bekymrer de lokale.

Piratcampister slår ifølge de lokale ofte lejr ved Tversted Sø. Flere har endda observeret, at der bliver grillet på de knastørre arealer ved den naturskønne sø.  Det er især den ulovlige grilning ved de ulovlige campister, der sætter bekymringerne i gang. 

- Vi kan se, der er slået lejr herude med 10-12 autocampere. Jeg er bange for, at der kan ske en naturbrand her. Hvis der en kommer smule vind, kan det gå rigtig stærkt, siger Steen Schøtte, der er turist i Nordjylland.

Vi kan se, der er slået lejr herude med 10-12 autocampere. Jeg er bange for, at der kan ske en naturbrand her.

Steen Schøtte

Problemet er gældende flere andre steder i Nordjylland. I Thy har op mod 70 autocampere enkelte nætter overnattet ulovligt ved Agger. Det er Naturstyrelsen, der ejer området ved Tversted Søerne. Derfor vil de nu gøre det sværere for autocamperne at parkere ved søerne ved at begrænse adgangen til området.   

- Udover at de fylder pladsen op, betyder det rigtig meget for folk, når de kommer ud, at området ligner natur, siger Helene Overby, Skovfoged, Naturstyrelsen.

Også på den lokale campingplads er de generet over de mange ulovlige campister. Her har indehaveren prøvet at stoppe campistene fra at grille, hvilket resulterede i at han fik kastet ting efter sig. 

Nordjyllands Politi oplyser at de ikke kender noget til politianmeldlelser af autocampere ved Tversted Sø. 

 

Flere nyheder fra TV2 Nord