Piraterne vandt første kvartfinale mod lokalrivalerne

Aalborg Pirates løb med sejren i den første af op til syv kvartfinaler mod Frederikshavn White Hawks.

Aalborg Pirates tog første stik i kvartfinaleserien mod lokalrivalerne fra Frederikshavn White Hawks, da de to hold fredag aften indledte dysten om at spille sig videre til semifinalerne i Metal Ligaen.

Det var marginalerne, der gjorde forskellen mellem de to hold i fredagens kamp, hvor piraterne fra Aalborg sørgede for en fest blandt størstedelen af tilskuerne i Gigantium ved at score sejrsmålet til 2-1 seks minutter før tid.

Det var ellers gæsterne fra Frederikshavn, der åbnede bedst. Pirates-spillerne, som havde haft kamppause i 12 dage før fredagens kvartfinale, virkede en anelse rustne og lavede en del fejl i opspillet. Hjemmeholdet formåede ikke at lave ret mange sammenhængende pasninger i indledningen af kampen, hvor frederikshavnerne til gengæld kom frem til flere fine chancer.

Mark Hurtubise, Joachim Linnet og Jens Henrik Tönjum fik alle gode scoringsmuligheder, men ingen af de tre White Hawks-spillere fik sat pucken i nettet bag Aalborg-målmand Tadeas Galansky.

Udvisninger kostede for White Hawks

Midt i første periode røg Frederikshavns Mark Hurtubise i nævefight med Aalborg-backen Martin Lefebvre. Førstnævnte var overtændt og pådrog sig to plus to plus ti minutter i straffeboksen, mens Lefebvre kunne nøjes med to udvisningsminutter.

Det resulterede i et powerplay til Aalborg, som fik spillet sig ind i opgøret takket være en række udvisninger til gæsterne. Efter 13 minutter måtte Frederikshavn-backen Kasper Kristensen en tur i straffeboksen, og i det efterfølgende powerplay var Martin Lefebvre tæt på at bringe værterne foran. Hans skud blev dog afvist af stolpen.

Små tre minutter før, første periode var forbi, brød jublen løs i Gigantium. Hjemmeholdets kaptajn Julian Jakobsen snurrede rundt om sig selv og sendte pucken i nettet kort efter, at gæsternes Jens Henrik Tönjum var kommet ud af straffeboksen.

Aalborg-spillerne kunne skøjte til pause med en 1-0-føring, og den forsøgte de at udbygge i anden periode. Her foregik det meste af spillet i Frederikshavns zone, og tidligt i midterperioden forhindrede Thomas Lillie med en stor redning den tidligere White Hawks-spiller Christopher Frederiksen i at fordoble hjemmeholdets føring.

Galansky reddede Pirates

Frederikshavn spillede lidt mere afventende i anden periode, hvor træner Mario Simionis besked til sine spillere så ud til at være, at de skulle undgå dumme udvisninger og så forsøge at lukrere på Aalborgs fejl.

Værterne var mere pucksikre end i starten af kampen, så White Hawks fik ikke meget foræret, men i den sidste halvdel af perioden kom gæsterne alligevel frem til tre store muligheder. To gange var lettiske Roberts Jekimovs fri foran mål, og amerikanske Cam Spiro fik også en stor scoringsmulighed.

Tjekkiske Tadeas Galansky viste sit værd i Pirates-målet og afviste gæsternes forsøg. Ham kunne værterne takke for, at anden periode forløb målløst.

Den stærke Aalborg-målmand måtte se sig passeret seks minutter inde i tredje periode, hvor gæsternes Kristian Jensen tog sagen i egen hånd. Den 22-årige wing fik både tid og plads til at sende et godt håndledsskud afsted, og pucken gik over mållinjen få meter foran de mange fans fra Frederikshavn, som overtog lydbilledet i Gigantium for en stund.

Skarpretter viste sine evner

White Hawks fik midtvejs i perioden en gave i form af et powerplay, da Peter Quenneville blev udvist. Gæsterne formåede dog ikke for alvor at blive farlige, og Quenneville, som vendte tilbage til Aalborg i løbet af sæsonen, tog revanche seks minutter før tid.

Her tog Frederikshavns forsvar sig en blunder, så den 24-årige canadier fik al den tid, han skulle bruge. Peter Quenneville viste sit målscorerinstinkt og satte pucken op i fjerneste målhjørne. Dermed var taget tæt på at lette i den næsten udsolgte arena, hvor størstedelen af de 4.736 tilskuere var ovenud tilfredse med, at Aalborg igen tog føringen.

Tre minutter før tid måtte piraternes kaptajn Julian Jakobsen en tur i straffeboksen. Frederikshavns træner Mario Simioni tog timeout for at sætte overtalsspillet perfekt op i jagten på udligningen. Med halvandet minut igen blev endnu en Pirates-spiller udvist, og så var frederikshavnerne to mand i overtal.

Til sidst tog Frederikshavn målmand Thomas Lillie ud til fordel for en ekstra markspiller, men satsningen gav ikke pote, og dermed kunne Aalborg-spillerne juble over en sejr i den første kamp i kvartfinaleserien mod lokalrivalerne, hvor der opstod tumult mellem spillerne 24 sekunder før tid.

Der herskede en intens stemning både på isen og på tilskuerrækkerne, og det gentager sig nok igen på søndag, hvor den næste kamp i serien bliver spillet. Her har Frederikshavn White Hawks hjemmebane, når de skal forsøge at få svaret igen.