Pirates siger farvel til danske profiler, men håber stærk svensker bliver

Foto: Jan Korsgaard, Scanpix

Aalborg Pirates er i fuld gang med at få truppen på plads til næste sæson. Klubben har taget afsked med flere danske profiler, men håber, at en række kontrakter med andre snart falder på plads.

Hverken Sebastian Ehlers eller Anders Overmark er at finde på Aalborg Pirates' holdkort i næste sæson. Den nordjyske Metal Liga-klub meldte onsdag i en pressemeddelelse ud, at de to spillere forlader piratskuden.

- Sebastian har ikke fundet sit niveau over de sidste sæsoner. Sebastian har et brændende ønske om at give sit ypperste og det har han haft svært ved over de sidste sæsoner, sagde Aalborg Pirates' sportschef Ronny Larsen onsdag.

24-årige Sebastian Ehlers ønskede at blive løst fra sin kontrakt i Pirates, og det ønske valgte klubben at imødekomme. Onsdag aften blev han præsenteret som ny spiller i Odense Bulldogs.

Backen Anders Overmark kom til Aalborg sidste sommer. Den 27-årige herningenser kom til Pirates med fem danske mesterskaber i bagagen, men hans ophold i Aalborg blev ikke videre succesfuldt. Ifølge ishockeysitet Faceoff.dk indstiller Overmark karrieren, hvis han ikke får en kontrakt i hus med barndomsklubben Herning Blue Fox.

Læs også Aalborg Pirates har fundet erstatning for klassekeeper

Ehlers og Overmark er formentlig ikke de eneste spillere, der er fortid i Aalborg Pirates. Sportschef Ronny Larsen fortæller torsdag til TV2 Nord, at den 31-årige back Daniel Villadsen - som det ser ud lige nu - også er fortid i klubben.

Daniel Villadsen vendte hjem til Aalborg sidste sommer og lavede to point i 44 kampe for klubben i den forgangne sæson, hvor piraterne vandt grundspillet, men blev slået ud i første runde af slutspillet.

Den 23-årige forward Lasse Jul Korsgaard ser heller ikke ud til at komme på isen for Pirates i næste sæson.

- Lasse har været hårdt plaget af skader, og vi har derfor lavet den aftale med ham, at han drosler ned og prøver at komme ovenpå igen fysisk. Så må vi se, om han bliver i stand til at spille igen, siger Ronny Larsen om forwarden, som nåede at spille 166 kampe i Metal Ligaen for piraterne.

Læs også Aalborg Pirates forstærker med powerplay-specialist

Mens et dansk firkløver forlader Pirates, så er Ronny Larsen stadig optimistik i forhold til at forlænge samarbejdet med andre stærke danskere. Klubben forhandler stadig med den tidligere kaptajn Bjarke Møller om en ny kontrakt.

- Vi forhandler, og det ser umiddelbart positivt ud. Jeg tror på, at det lykkes, og vi har et afgørende møde i slutningen af næste uge, siger Ronny Larsen til TV2 Nord.

Sportschefen håber også, at en ny aftale falder på plads med forwarden Henry Hardarsson, som kom til Aalborg midt i den forgangne sæson, og så arbejder klubben ihærdigt på at forlænge med den svenske back Victor Panelin Borg.

- Vi forhandler med Victor, fordi vi rigtig gerne vil holde på ham. Han er en dygtig back, som er attraktiv for mange klubber i Metal Ligaen, siger Ronny Larsen om den 26-årige svensker, som var en af Pirates' stærkeste backs i 2016/17-sæsonen.

Hvis forhandlingerne med Møller, Hardarsson og Panelin Borg falder i hak, mener Ronny Larsen, at truppen er ved at være på plads for den kommende sæson. Alternativt skal klubben ud at afsøge markedet for erstatninger.

- Vi kigger selvfølgelig både på danske og udenlandske spillere, men der er ingen tvivl om, at vi gerne vil have en trup med stærke danske spillere, som er fra Aalborg, siger sportschefen.

Flere nyheder fra TV2 Nord