Pirates slider sig til overtidssejr, mens White Hawks kører på cruise control

Begge nordjyske ishockeymandskaber var på isen fredag aften og kunne begge notere endnu en sejr, Aalborg måtte dog i overtid.

Aalborg Pirates og Frederikshavn White Hawks er kommet godt fra start i den nye sæson af Metal Ligaen. Faktisk ligger de henholdsvis nummer 1 og 2 i tabellen. Begge klubber tilføjede fredag aften yderligere point til kontoen, da Aalborg gæstede Herlev Eagles, og Frederikshavn hjemme tog imod Esbjerg Energy.

Det så dog svært ud for Aalborg Pirates, da de halvvejs gennem anden periode var bagud med 2-0. Men en scoring i power play med seks minutter tilbage af anden periode bragte fornyet spænding i kampen, og da Jonas Jakobsen med fire minutter tilbage af tredje periode udlignede, skulle kampen i overtid. Her lykkedes det Martin Højbjerg at sende pucken i nettet med 38 sekunder tilbage af overtiden og dermed kunne Piraterne hive to point med hjem til Aalborg.

Frederikshavn banker Esbjerg

Frederikshavn White Hawks skulle samme aften op imod Esbjerg Energy, som de i syv kampe besejrede i sidste sæsons kvartfinaler.

Men modsat kvartfinalerne var der ikke spænding om kampens udfald. Efter første periode var frederikshavnerne allerede oppe med 4-0, og så var det bare et spørgsmål om at køre sejren i hus.

Esbjerg fik kun sendt pucken i mål en enkelt gang, mens White Hawks satte yderligere tre scoringer ind til en sejr på hele 7-1 og tre point til kontoen.

Dermed henter Frederikshavn et point ind på Aalborg, der fortsat ligger på førstepladsen med 22 point efter 9 kampe. Frederikshavn er fire point efter på andenpladsen, men har dog spillet en kamp mindre.

Frederikshavn spiller næste gang søndag, hvor modstanderen igen er Esbjerg, denne gang på udebane, mens Aalborg Pirates på fredag skal en tur til Odense.