Pirates var stærkest i anden kvartfinale

Aalborg Pirates var bedst i anden DM-kvartfinale mod Frederikshavn White Hawks og bragte sig foran med 2-0 i serien.

Aalborg Pirates ville og kunne mest, da den anden kamp mod Frederikshavn White Hawks i Metal Ligaens kvartfinaleserie søndag blev spillet i Nordjyske Bank Arena i Frederikshavn.

Frederikshavnernes målmand Thomas Lillie holdt længe værterne inde i opgøret, men i slutningen af anden periode måtte han kapitulere, og så vendte gæsterne fra Aalborg 0-1 til en sejr på 3-2.

Allerede i første skift måtte de to målmænd på arbejde. Syv sekunder inde i opgøret skøjtede Nick Olesen pucken ind i gæsternes zone og kom til afslutning, men Tadeas Galansky i Aalborg-målet klarede. Et halvt minut senere stod russiske Kirill Kabanov pludselig fri tæt under mål, men White Hawks-målmand Thomas Lillie var vaks og afviste ham.

Det blev starten på en stærk første periode fra den unge Frederikshavn-målmand, som har fået chancen i slutspillet, efter at han ellers i løbet af sæsonen mistede pladsen som førstemålmand til Christian Larsen.

Kirill Kabanov røg efter tre minutter og 21 sekunders spil i straffeboksen for en tripping, og kort efter måtte piraternes kaptajn Julian Jakobsen ud at sidde ved siden af ham. Det betød, at hjemmeholdet blev to mand i overtal, og den mulighed udnyttede det ellers ofte udskældte White Hawks-powerplay.

Pucken havnede hos Cam Spiro, der resolut huggede fra distancen og fandt vej til nettet ved nærmeste stolpe. Forløsningen var stor i White Hawks-lejren, og stemningen løftede sig med det samme i Nordjyske Bank Arena.

Lillie viste sit værd

Pirates havde svært ved at få deres opspil til at fungere, og kom ikke frem til de store chancer. Det ændrede sig dog, da Frederikshavns Kasper Kristensen røg ud i to minutter for roughing.

Gæsternes fik i overtal skabt to store chancer. Først blev Martin Lefebvre sat op i slottet, men Thomas Lillie kom mellem pucken og netmaskerne. Kort efter fik piraterne igen skudt på mål, og her fløjtede dommer Jacob Grumsen for blokering, selvom pucken lå løs bag White Hawks-målmanden. Derfor talte målet ikke, selvom Aalborg fik prikket pucken i mål.

Aalborg vandt skudstatistikken med hele 18-8 i første periode, men hjemmeholdet kunne skøjte til pause med en 1-0-føring.

I anden periode var Pirates igen hyppige gæster i hjemmeholdets zone. Aalborg-spillerne kom frem til flere store chancer, men gang på gang reddede Thomas Lillie hjemmeholdet.

Lillie måtte midt i perioden sunde sig i flere minutter, efter at Clay Anderson var skøjtet ind i Frederikshavn-målmanden. Sønderjyden kom på benene igen og hjemmeholdet fik et powerplay, som dog ikke blev omsat til mål.

Pirates fik hul på bylden

Fem minutter senere fik svenske Henrik Eriksson en gylden mulighed for at fordoble værternes føring, da Frederikshavn blev tilkendt et straffeslag, men svenskeren formåede ikke at overliste Tadeas Galansky i Aalborg-målet.

Med halvandet minut tilbage af perioden måtte White Hawks sende en spiller i straffeboksen for forsinkelse af spillet i forbindelse med en faceoff i egen zone, og det kostede dyrt. Aalborgs powerplay fik stillet op, Clay Anderson sendte pucken afsted fra blå linje og den tidligere White Hawks-spiller Christopher Frederiksen rettede den af og styrede den i nettet bag Thomas Lillie.

White Hawks-målmanden var passeret, og bare 26 sekunder senere blev han det igen. Olivier Hinse skød udefra og pucken sneg sig ind ved nærmeste stolpe til en Pirates-føring på 2-1.

Comebacket udeblev

Hjemmeholdet skulle forsøge at jagte udligningen i tredje periode, men havde meget svært ved at spille sig frem til åbne muligheder. Aalborg stod solidt i defensiven og holdt ofte White Hawks-spillerne ude ved banden, så værterne fik sjældent pucken derind, hvor det for alvor ville blive farligt.

Der var ikke mange spilstop i tredje periode, så sekunderne løb nok lidt hurtigere af uret, end hjemmeholdet og hovedparten af de 2.004 tilskuere ønskede.

Fem et halvt minut før tid sløsede værterne i midtzonen, og så opstod der pludselig en omstillingsmulighed til Aalborg. Den udnyttede Pierre-Olivier Morin iskoldt til at bringe piraterne foran med 3-1.

To minutter og 17 sekunder før tid bragte høgenes canadiske profil Mark Hurtubise håbet om et comeback tilbage, da han fra en helt fri position tæt under mål fik reduceret til 3-2. Scoringen gav hjemmeholdet den energi, som havde været savnet i det meste af kampen.

I slutfasen pressede Frederikshavn på med Thomas Lillie ude til fordel for en ekstra markspiller, og det lykkedes White Hawks at få skabt trafik foran Aalborg-målet. Det udlignende mål udeblev, og dermed fører Aalborg med 2-0 i kampe i bedst af syv-serien.

De to hold tørner sammen igen på tirsdag, hvor tredje kvartfinale spilles i Gigantium i Aalborg.