Pirattaxaer i Aalborg er et kæmpe problem

05:40

Foto: Per Frank Paulsen

1 af 2

Hver eneste weekend transporteres berusede mennesker hjem fra Jomfru Ane Gade i de ulovlige pirattaxaer. De er nemlig nemme at få fat på, og nærmest umulige for politiet at fange.

Hvor der er fest, er der fulde folk, der skal hjem. Og der er i den grad fest i Jomfru Ane Gade, der er Danmarks største festgade. Når der pludselig er mangel på taxaer, er det her, pirattaxaerne slår til - der er penge i det, og folk er villige til at køre med.

- Det gør vi allesammen. Der er intet problem i det. Vi skal hjem på en eller anden måde, og der er ikke nok taxaer, siger Lasse Pedersen på vej hjem fra byen.

En pirattaxa er en chauffør i en privat bil uden taxabevilling, der ikke betaler skat af indtjeningen. Og det er altså et let marked for pirattaxaerne - fulde, forfrosne folk, der bliver mere og mere desperate efter at komme hjem i seng. Problemet med pirattaxaer er stigende.

- Når jeg kører rundt i byen fredag og lørdag nat, så vil jeg skyde på, at der er en 15-20 biler, som man ved, er pirattaxaer, eller kan spotte som pirattaxaer, siger Uffe Rasmussen, der er formand for Taxachaufførernes Landsklub og taxachauffør i Aalborg.

Vi satte os for at finde ud af hvor nemt, det egentlig er at få fat på en pirattaxa. Udstyret med skjult kamera stillede vi os ned ved enden af Jomfru Ane Gade en torsdag nat klokken 5, hvor de lovlige taxaer begynder at have problemer med at følge med. Efter fem minutter er der en mand, der henvender sig til os og spørger, om vi vil have et lift.

Se mere til den episode i vores udsendelse i aften klokken 19.30.

Flere nyheder fra TV2 Nord