Pirattaxaer kan være farlige

Som vi fortalte mandag på TV2/Nord, er der flere og flere pirattaxaer i det nordjyske natteliv - særligt ved Jomfru Ane Gade. Men det er ikke uden risiko, når man efter en våd aften i byen, sætter sig ind i en pirattaxa. Det kan det gå rigtig galt.

Det er nat i Jomfru Ane Gade, og når mørket falder på, kommer de frem. Pirattaxaer, der ikke altid har gode intentioner. Og de er populære - alle, vi snakker med en tilfældig aften i gaden, kender til dem.

Det seneste halve år har der været 14 konkrete sager med pirattaxaer, der har franarret passagererne deres dankort, men politiet vurderer, at det rigtige antal episoder er langt højere.

- Jeg kan jo som politimand stille mig fuldstændig undrende overfor at folk de tør sætte sig ind i en vildtfremmed bil til nogle vildtfremmede mennesker. Det er mig fuldstændig ubegribeligt, siger Poul Severinsen, der er vicepolitikommissær ved Nordjyllands Politi.

Det kan være farligt at sige ja tak til et ulovligt lift, advarer også taxabranchen.

- Nogen får udnyttet deres kort og deres betaling og kommer til at betale rigtig meget for de her ture. Og så hører vi selvfølgelig også nogle gange, at der er nogle unge piger, der bliver lidt antastet - og det synes jeg er meget uheldigt, siger Gert Mark, der er formand for Dansk Taxi Råd, Region Nord.

Som kunde kan man være uheldig, hvis man sætter sig ind i en af de ulovlige taxaer. Det er ikke alle chaufførerne i pirattaxaer, der bare vil tjene en ekstra skilling. Anders Larsen er en af dem, der har fået franarret sit dankort og sin PIN-kode i en pirattaxa - han blev i 2012 overtalt til at køre med i en bil, hvis bare han vil betale benzin. Men ved tankstationen blander chaufføren i pirattaxaen sig i betalingen.

- Han går så ind og trykker slet alt. Og det gør så, at jeg må sætte kortet i endnu en gang og trykke min kode. Om det er der, han får kortet, eller om det er senere hen, da vi er på min bopæl - det er jeg lidt i tvivl om, siger Anders Larsen.

Man risikerer altså at køreturen ender helt anderledes end forventet.

- Det er i mange tilfælde rigtig, rigtig mange penge, vi snakker om - det er mange tusinde kroner, vi taler om, siger Poul Severinsen ved Nordjyllands Politi.


Seneste nyt

fra Nordjylland