Pistolmand kendt skyldig

Den 26-årige mand, der i november stjal en skarpladt pistol fra en politibetjent, er blevet kendt skyldig ved Retten i Aalborg.

Den 26-årige mand, der stjal en pistol fra en politimand under tumult på Aalborg Sygehus i november, sad torsdag på anklagebænken ved Retten i Aalborg.

Manden var den 29. november hovedperson under en dramatisk episode på sygehuset. Politiet var blevet tilkaldt, fordi han opførte sig aggressivt overfor personalet. Da betjentene ankom og forsøgte at tale ham til ro, stjal han pludselig en skarpladt tjenestepistol fra en af betjentene. Han truede en betjent med pistolen, hvorefter han flygtede fra stedet. Politiet fik dog hurtigt fat i ham igen. 

Den 26-årige mand blev torsdag kendt skyldig i tre forskellige forhold ved Retten i Aalborg: Han blev først og fremmest kendt skyldig i at have fremført trusler mod en politibetjent, dernæst blev han kendt skyldig i at have været i besiddelse af en ladt pistol. Derudover blev han kendt skyldig i brugstyveri, i og med at han havde stjålet pistolen. Det fortæller politianklager ved Nordjyllands Politi Camilla Donslund. 

Der er endnu ikke taget stilling til strafudmålingen, da der fortsat mangler nogle undersøgelser, der kan fastslå om manden skal have en behandlingsdom eller en fængselsdom.  

Den 26-årige har tidligere forklaret, at han var taget på skadestuen, fordi han havde fortrudt et selvmordsforsøg.


Seneste nyt

fra Nordjylland