Pjæk skal minimeres

Børne- og undervisningsminister Christine Antorini (Soc.dem.) vil have mindre pjæk, derfor sætter hun i dag gang i en kampagne, der skal minimere fraværet.

Opgørelser viser at unge på ungdomsuddannelserne har to fraværsdage om måneden i snit.

- Fravær har store konsekvenser for eleverne. De får dårligere faglige resultater, og undervisningen forringes for alle de andre, hvis der ofte mangler elever. Vi ved, at meget fravær kan føre til frafald. Vi ved også, at initiativer som for eksempel vejledning og ekstra opmærksomhed hjælper. Mange folkeskoler og ungdomsuddannelser gør allerede en stor indsats for at forebygge og forhindre fravær. Men vi har brug for mere viden om, hvordan fravær bedst bekæmpes, og vi skal sprede de gode eksempler. Derfor har jeg taget initiativ til at oprette en udviklingspulje, så skolerne kan søge om midler til forsøg med fastholdelse og bekæmpelse af fravær, siger Christine Antorini, Børne- og undervisningsminister (Soc.dem.)

På Hjørring Gymnasium kender man udmærket til problemet med pjæk.

- Generelt synes jeg, at vores klasser er godt fyldte, og man er der. Men selvfølgelig er der de enkelte, der synes, at det er sjovere at gå på cafe eller bliver hjemme eller sidde et helt andet sted, mens undervisningen foregår. Så dem skal vi selvfølgelig have fat på, siger rektor Elsebeth Austin til TV2/Nord.

Blandt eleverne er det da heller ingen nyhed, at nogle elever til tider bliver væk fra timerne.

- Det kan godt virke meget let at droppe de sidste to timer for at tage ned i byen og drikke kaffe eller et eller andet, siger Julie Boelt fra 3. B.


Seneste nyt

fra Nordjylland