To pjecer skal forebygge ny Serritslevsag

 To pjecer skal forebygge ny Serritslevsag

To nye pjecer skal give kommunerne overblik over deres muligheder i sager med udsatte børn i lukkede familier.

I et forsøg på at undgå en ny "Serritslev-sag", har Socialministeriet lavet to pjecer til de kommunale sagsbehandlere. Pjecerne indeholder vejledning om de muligheder sagsbehandlerne har, når socialt udsatte familier flytter fra kommune til kommune, og når familierne ikke vil samarbejde med
kommunerne.

- Sagsbehandlerne får med dette redskab en ekstra hjælp i de svære sager, siger socialminister Benedikte Kiær i en pressemeddelelse.

- Vi har set i konkrete sager eksempelvis Brønderslev-sagen, at reglerne kan være svære at gennemskue for den enkelte sagsbehandler. Derfor samler vi nu de hyppigste spørgsmål og svar ét sted, så det bliver overskueligt, hvilke muligheder der er, siger hun i en meddelelse.

Den ene pjece beskriver, hvordan kommunerne kan udveksle oplysninger, når en familie med en aktiv børnesag flytter fra en kommune til en anden. Den anden handler om, hvilke muligheder kommunerne har, når en familie ikke vil samarbejde om et eller flere børn.

Normalt skal kommunen altid søge at opnå forældrenes accept, før man iværksætter en børnefaglig undersøgelse, men den sidstnævnte pjece slår fast, at kommunen i særlige tilfælde kan gennemføre en børnefaglige undersøgelse uden forældrenes accept eller samarbejde.

Det kan for eksempel ske, hvis indehaveren af forældremyndigheden afviser kontakt eller ikke besvarer kommunens forsøg på dialog. Hvis forældrene virker truende, kan kommunen desuden bede politiet være til stede ved et besøg.

Formålet med pjecerne er at give sagsbehandlerne et hurtig overblik over de lovregler, der sætter rammerne for deres arbejde med udsatte børn og unge.


Seneste nyt

fra Nordjylland