Placering af lægehelikoptere uvis

Forsøget med lægehelikopterne skal gøres permanent og antallet af lægehelikoptere udvides fra to til tre. Ulla Astman forudser, at næste store skridt bliver at debattere, hvor lægehelikopterne skal placeres.

Erfaringerne med lægehelikopterne er så gode, at forsøget nu skal gøres permanent og samtidig udvides antallet af lægehelikoptere fra to til tre. Ulla Astman forudser, at næste store skridt bliver at debattere, hvor lægehelikopterne skal placeres.

Lægehelikopterne skal styrke det akutte beredskab, og derfor blåstempler regeringen, med sundhedsminister Astrid Krag (SF) i spidsen, nu forsøget, hvor to lægehelikoptere i Ringsted og Karup har været klar til at rykke ud til yderområderne.

- Særlig i landets yderområder med lange afstande vil en helikopterordning være med til at sikre hurtig indsats og kortere tid til højt specialiseret behandling på sygehusene, siger sundhedsminister Astrid Krag i en pressemeddelelse på Sundhedsministeriets hjemmeside.

Det er endnu ikke besluttet, hvor de tre lægehelikoptere helt præcist skal placeres, men lige præcist dét vil blive det næste skridt på vejen mod lægehelikopterne, forudser regionsrådsformand, Ulla Astman (S).

- Det, som nu bliver interessant er to ting. Det ene er, at det nu er slået fast, at helikopterordningen bliver permanent. Og det andet bliver så placeringen af helikopterne, som nu bliver det store diskussionsemne og det kommer til at blive afgjort i finanslovsforhandlingerne.

Det forventes, at det årligt vil koste 125 millioner kroner at drive den landsdækkende lægehelikopterordning.


Seneste nyt

fra Nordjylland