Plads til flere ingeniører på AAU

På trods af massiv fremgang er Aalborg Universitet klar til at optage endnu flere ingeniørstuderende.

Masser af unge vil læse en ingeniøruddannelse. Det mærker landets uddannelsesinstitutioner og ikke mindst Aalborg Universitet. Her er ikke mindre end 22 procent flere end sidste år (som også var rekordår) blevet optaget på en af universitetets civilingeniøruddannelser.
Mens andre institutioner må melde alt optaget på ingeniøruddannelserne, går Aalborg Universitet den anden vej og er klar til at øge kapaciteten endnu mere.

- Vi er løbende i dialog med industrien, og her hører vi fra eksempelvis Danfoss, at der er brug for flere ingeniører. Derfor vil vi ved at kunne tilbyde flere pladser på ingeniørstudierne både kunne opfylde de unges ønsker om en studieplads og samtidig gøre vores til, at industrien får de ingeniører, som virksomhederne har brug for, siger dekan ved det teknisk-naturvidenskabelige fakultet på Aalborg Universitet, Eskild Holm Nielsen, som udover naturligvis at glæde sig over Aalborg Universitets store fremgang.

Med andre ord er der ikke noget til hinder for, at endnu flere tager en ingeniøruddannelse på Aalborg Universitet.

- Derfor vil jeg også opfordre alle med interesse for ingeniørfagene til at læse ingeniør på Aalborg Universitet. Ved at læse civilingeniør får de studerende gode jobmuligheder, og de kan være med til at sikre fortsat teknologisk udvikling i de danske virksomheder, siger Eskild Holm Nielsen.


Seneste nyt

fra Nordjylland