Plakatstrid mellem Josefsen og Vejdirektoratet

En ansat fra Vejdirektoratet tog i går plakater med folketingskandidaterne Birgitte Josefsen og Anette Valentin ned fra en mark ud til en motorvej. Birgitte Josefsen og markens ejer har klaget, og nu er plakaterne tilbage.

- Det er ren chikane, siger Birgitte Josefsen, folketingskandidat fra Venstre, om at Vejdirektoratet har taget hendes valgplakat ned på en mark ud til en nordjysk motorvej.

Hun anklager en medarbejder fra Vejdirektoratet for at have "stærke aggressioner mod både Venstre og Konservative," som hun skriver i en pressemeddelelse til TV2/Nord.
 
Også Anette Valentin er utilfreds med, at hendes valgplakat blev taget ned af Vejdirektoratet.

- Noget tyder på, at Vejdirektoratet ikke var konservative, da de fjernede mit valgbanner, men mon de blev det, da de skulle sætte det op igen, siger Anette Valentin, konservativ folketingskandidat.
 

Markens ejer, Anders Stenild, tidligere konservativt byrådsmedlem, kontaktede Vejdirektoratet efter at han blev opmærksom på, at de plakater, som han havde stillet op på sin mark, var taget ned af Vejdirektoratet.

Nu er de så tilbage, men anklagen om chikane har ikke noget på sig, ifølge Kim Jansen, afdelingsleder for Vejtilsynet i Nordjylland.

- Vi skønnede, at det stod på vejarealet, men det er svært at se, når der ikke er nogen skillepæle. Vi lod tvivlen komme markejeren komme til gode denne her gang, siger han til TV2/Nord.

Birgitte Josefsen mener at vide, at den pågældende medarbejder tidligere har taget borgerlige valgplakater ned. Men det afviser Kim Jansen.

- Det er et spørgsmål om trafiksikkerhed, og de var nede i højst et par timer, siger han.


Seneste nyt

fra Nordjylland