Planlagt varmelukning blev mere omfattende end forventet

Det var varslet, at beboere i og omkring Aalborg Øst ikke ville have varme i radiatoren det meste af søndagen, men en defekt pumpestation gjorde det berørte område større end forventet.

Efter en rekordvarm sommer og op mod 25 grader i oktober faldt sæsonens første sne natten til søndag. Derfor er der nok mange, der har været ovre og tænde for radiatoren for at kunne holde varmen.

Men i Aalborg Øst, Klarup og Romdrup har der søndag formiddag ikke været meget varme i radiatoren. Aalborg Varme har nemlig været nødt til at lukke for varmen i området for at foretage renoveringsarbejde. De berørte husstande er blevet varslet, men alligevel er der opstået uforudsete problemer. Et mindre område omkring Hadsundvej har også mistet varmen, og det var ikke planlagt.

quote Det er selvfølgelig uheldigt, at vejret er så koldt som det er.

Torben Vinther, afdelingsleder, Aalborg Varmes ledningsafdeling

- Vi omlægger nogle skabe og ventilbrønde ude på Tranholmvej, og det går efter planen. Men når vi lukker så stort et område, har vi brug for nogle andre pumpestationer til at hjælpe, og der havde vi nogle problemer med pumpestationen på Hadsundvej. Det betyder, at der har været mangel på varme i et mindre område omkring pumpestationen, siger Torben Vinther, som er afdelingsleder hos Aalborg Varmes ledningsafdeling.

Han fortæller, at de berørte husstande kan forvente at have varme i radiatoren igen ved middagstid. De husstande, som er berørt af den planlagte lukning af fjernvarmen, må dog vente til søndag aften klokken 18 med at få varme i radiatoren.

Torben Vinther erkender at timingen af nedlukningen er uheldig rent vejrmæssigt, men fastslår, at det ikke er muligt at udskyde arbejdet.

- Det er selvfølgelig uheldigt, at vejret er så koldt som det er. Men for at vi kan udføre arbejdet, er Reno Nord også nødt til at lukke ned. De har længe haft planlagt en renovering, som netop er startet, og det benytter vi os af, for hvis Reno Nord skal lukke ned uden, at det er planlagt, vil det koste en halv million kroner, siger Torben Vinther.

Derudover påpeger han, at der er mange virksomheder i området, som bruger fjernvarme til at udføre deres arbejde. Så for at ramme dem mindst muligt er arbejdet nødt til at ligge om søndagen.


Seneste nyt

fra Nordjylland