Planteskoler: Koldt vejr er skidt for omsætningen

02:29

Nordjyske planteskoler er flere uger bagud på grund af det kolde vejr

Foråret har været en temmelig kold og våd affære, og det kan mærkes på de nordjyske planteskoler, der er flere uger bagud på omsætningen.

Der er ikke mange nordjyder at se hos Bo Grønt i Dronninglund. Selvom Peter Tanev og de andre lover godt vejr, så bider vinden som en arrig terrier.

- Det er jo så koldt, at det er ubehageligt at gå ude. De fleste sidder jo til dagligt foran en computer. Og når de skal udenfor, er det, når der er dejligt og lunt. Og derfor tøver de lidt, siger Bent Christensen, gartner i Bo Grønt.

Længere nordpå hos Landlyst i Hjørring er det ikke meget bedre.

- Det har været et skidt forår. Men heldigvis kan vi styre lidt hen ad vejen. Og røde tal det håber vi ikke, det er. Det ser vi jo først, når året er omme, siger Peter Caludann Kjær, indehaver af Landlyst i Hjørring.

Lagrene af salgsbare planter hober sig op, og Eva fra Frederikshavn er i tvivl om, om margueritten overhovedet kan tåle at blive plantet ud endnu. Det er dog en unødig bekymring ifølge Peter Caludann Kjær.

Men det er det tvivlsomme forår, som har holdt Eva Muhlig ude af haven.

-Jeg synes, der har været så koldt. Og det er stadigvæk koldt. Og man fyrer i brændeovnen. Det er blæsten. Det er det, der gør det, siger Eva Muhlig.

Men plantefolkene siger, man faktisk kan plante ud hele året rundt?

-Ja, men så kommer man en gang mere og skal have mere, fordi det første, det gik til, griner Eva Muhlig.

Men nu er der bedre vejr på vej. I hvert fald ifølge meteorologerne. Og så skulle man jo tro, at den hellige grav var velforvaret. Men faktisk må vejret, ifølge gartnerne heller ikke bliver for godt.

- Hvis nu det tipper, og vi kommer over i forsommeren, så springer folk over. For så er det snart sommerferie. Skolerne slutter og de skal ud og rejse, så springer de helt over, siger Peter Caludann Kjær.

Ifølge TV2/Vejret bliver det dog næppe strandvejr i de kommende uger, men temperaturer op mod 15 grader er ganske sandsynlige.

Flere nyheder fra TV2 Nord