Playmakerer skaber muligheder

Aalborg Kommune har ansat tre playmakere, som skal være bindeled mellem kommunens skoler, forskellige virksomheder og foreninger.

Tre playmakere i Aalborg Kommune skal skabe bedre forbindelse til forenings- og erhvervslivet og kommunens skoler. De tre playmakere er fordelt på kulturområdet, idrætsområdet og erhvervsområdet, og ordningen giver virksomheder og foreninger mulighed for at åbne elevernes øjne for ukendte muligheder.

En af de virksomhedsbesøg der er kommet ud af ordningen, er at besøg på virksomheden Stiholt. Her har 8. klasse fra Gistrup skole været forbi for at høre om, hvordan det er at være lærling og elev i virksomheden. Stiholts direktør Henrik Bruun Nielsen er glad for muligheden for at vise de unge, hvad virksomheden kan tilbyde.

- Vi arbejder meget med ungdomsuddannelser og har 35 lærlinge, så det er helt naturligt for os at sikre os næste generation for virksomheden. Og vi kan jo se, at for at tiltrække de bedste elever og i det hele taget få nogen, så bliver vi nødsaget til at orientere om, hvilke muligheder de unge har, og derfor vil vi gerne vise, hvordan det er at være i lærer på et lastbilsværksted, sige Henrik Bruun Nielsen.

Langholt Skole har også benyttet sig af ordningen. Her har de haft spillere fra Aalborg Rugbyklub Lynet forbi, for at lære eleverne at spille rugby. På den måde sker der noget andet i idrætstimerne, end eleverne er vant til.

- Det giver os lærere og pædagoger, som har idræt mulighed for at få nogle kapaciteter ind, som har nogle spidskompetencer, som vi ikke har, i nogle andre sportsgrene end vi måske kan forklare børnene om. De har en lidt mere professionel tilgang, fordi de er vant til at have med det at gøre i hverdagen. Så på den måde, så giver det vores børn nogle muligheder for at få indblik i nogle alternative sportsgrene engang imellem, siger Ann Werther Larsen.


Seneste nyt

fra Nordjylland